De wereldkampioen in het shirt van Worldcupleader.
De wereldkampioen in het shirt van Worldcupleader. Eigen foto

Ronde van Vlaanderen en Worldcup - 3x GOUD

8 mei 2023 om 10:30 Sport Deel je nieuws

Marieke van Soest heeft op 30 april meegedaan aan de Ronde van Vlaanderen voor paracycling in de categorie tribikes T1.

Deze ronde komt voor een groot deel overeen met  de route die de professionele wielrenners afleggen. Er zitten dus ook lastige klimmetjes in zoals de Kruisberg, Mont Enclus en de CÔte de Trieu.

Het weer was deze ochtend goed en na een voorspoedige race kwam Marieke als eerste in haar klasse in Ronse over de finish. Hiermee heeft ze de titel die ze in 2022 heeft behaald een vervolg kunnen geven.

De successen in België heeft ze op 4 en 6 mei voortgezet tijdens de Worldcup in Oostende.

Op 4 mei was de tijdrit. Aan de Belgische kust stond die middag best veel wind. Het grootse deel van het parcours is langs de kust. Dus flink bikkelen. Na 21 km tijdrijden bleek Marieke de snelste tijd te hebben neergezet.

5 mei een dag om te herstellen en op 6 mei mei de wegwedstrijd.

Bij de wegwedstrijd starten alle tribikers van alle categorieën tegelijk. Het aantal deelnemers  was bijna 50 wat uitzonderlijk veel is. Dit komt omdat alle landen zich moeten plaatsen voor de Paralympische spelen in Parijs in 2024. China, Korea, Japan en Oezbekistan zijn landen die er normaal niet bij zijn maar nu wel.

Marieke besloot om meteen na de start er van door te gaan. Dit lukte. Ze had een gaatje geslagen t.o.v. grootste concurrente van ongeveer 10 sec. Dit wist ze 2 ronden in stand te houden en daarna langzaam uit te bouwen tot 1 minuut. Na ruim 28 kilometer als eerste over de finish. Beloning: haar derde gouden plak en de trui voor de leiders in het Worldcup klassement.

Een prima Belgische week!!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie