Afbeelding
Arjen Gerritsma

Sportkampioenen van 2022 zijn feestelijk gehuldigd in Nijkerk

10 januari 2023 om 09:33 Sport

NIJKERK Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari zijn de sportkampioenen van 2022 in het zonnetje gezet door burgemeester Gerard Renkema en sportwethouder Audrey Rohen. ,,Wat een geweldige prestaties van de sporters uit onze gemeente. Zij zijn vol overgave met hun sport bezig. Maar dit geldt ook voor anderen die geen officiële medaille hebben gehaald. Het is belangrijk dat je geniet van je sport en het is nog gezond ook“, aldus wethouder Audrey Rohen.

In aanmerking voor deze huldiging komen alle sporters die in de gemeente Nijkerk wonen en een medaille bij een officieel Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap behaald hebben. Het gaat om een wedstrijd die is gehouden onder toezicht van een door NOC*NSF erkende bond. Of een wedstrijd van een sportvereniging die aangesloten is bij een bond die erkend is door NOC*NSF. Ook moet de sportvereniging of topsportorganisatie waarbij de sporter is aangesloten lid zijn van een organisatie die is aangesloten bij de NOC*NSF.

De kampioenen van 2022 zijn: 

- Damian van der Horst (fietscross bmx), Nederlands kampioen fietscross bij de jongens 18+.

- Klaas Mostert (paardensport), Nederlands kampioen Springen bij de veteranen.

- Marieke van Soest (paracycling), Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen paracycling tribike tijdrijden en op de weg.

- Atie Pijtak-Radersma (zwemmen), Europees kampioen 100m vrije slag, 200m vrije slag en 200m rugslag in de leeftijdsgroep 65-69 jaar.

- Ewoud Boom (paardensport), Nederlands kampioen Mennen.

- Daniël van de Kamp (gymnastiek), Nederlands kampioen trampolinespringen en 2e bij het synchroonspringen in zijn leeftijdscategorie.

- Dex Gasseling (gymnastiek), 2e bij het Nederlands Kampioenschap synchroonspringen met Daniël van de Kamp in hun leeftijdscategorie.

- Therese Klompenhouwer (biljart), Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen driebanden.

- Bart Wolfswinkel (schietsport), 2e bij het Nederlands Kampioenschap Klein Kaliber Karabijn 12 meter knielend veteranen heren.

- Shelley Wiersma (schietsport), 2e bij het Nederlands Kampioenschap Klein Kaliber Karabijn 12m liggend senioren dames en 2e plaats bij het Nederlands Kampioenschap Klein Kaliber Karabijn 50m knielend senioren dames.

- Suela Ruitenga (fietscross bmx), Nederlands- (dames 17+), Europees- (dames 17+ en 25+) en Wereldkampioen (dames 25+ en cruiser dames 30-39).

- Rinus Mijnten (veldrijden), 3e bij het NK Veldrijden.

- Wim Oudejans (atletiek), Nederlands kampioen 3.000m en 1.500m indoor, Nederlands kampioen 10 km op de weg.

- Erik van der Linden en Gert van Beek (biljart), Nederlands kampioen – eerste divisie Topteam.

- Fem Mulhuyzen (fietscross bmx), Nederlands kampioen bij de meisjes 7 jaar/ jongens 6 jaar.

- Kyan Mulhuyzen (fietscross bmx), 2e bij het Nederlands kampioen bij de jongens 9 jaar.

- Sandra Wassink (atletiek), Nederlands kampioen triatlon Olympische afstand masters.

- Vera Wassink (zwemmen), 3e bij Nederlands Kampioenschap openwater zwemmen in leeftijdscategorie.

- Twan Rotgans (gymnastiek), Nederlands kampioen trampolinespringen bij de jeugd 1+2, 1e divisie.

- Elianne van Soest (lifesaving), Nederlands kampioen 100m Rescue Medley, 100m Mankin toe with fins en 200m Super life saver.

Bekijk hieronder de video die tijdens de huldiging werd getoond: 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie