Jeugdloop
Jeugdloop Harry van 't Veld

Halve van Nijkerk onder prachtige omstandigheden

16 april 2022 om 21:06 Sport Deel je nieuws

Nijkerk – zaterdag 16 april 2022, vond de 7e editie van de Bouw Logistics Halve van Nijkerk plaats. Dit jaar kon er eindelijk weer een ‘ouderwetse’ editie worden georganiseerd. In de aanloop was het nog even spannend vanwege onverwachte wegopbrekingen, maar deze werden tijdig hersteld. De weergoden waren de organisatie en ruim 900 deelnemers goedgezind.  Naast veel enthousiaste deelnemers genoten ook de vele toeschouwers weer van deze prachtige halve marathon, de jeugdlopen en de 5 en 10km.

De laatste reguliere editie van de Halve van Nijkerk dateerde alweer van april 2019. Dat is inmiddels drie jaar geleden! In 2020 moest ‘de Halve’ tot tweemaal toe worden afgelast en in 2021 werd de Halve van Nijkerk in alternatieve vorm georganiseerd; kleine startgroepen verdeeld over tijdsloten in twee verschillende weekenden.

Dit jaar was er een nieuw onderdeel toegevoegd aan het programma, namelijk de 10 kilometer wandelen. “Om het evenement voor nog meer mensen toegankelijker te maken, bewegen is immers van levensbelang en hardlopen is niet voor iedereen weggelegd.”

“Net als vele andere organisatoren van (sport)evenementen merken we dat we te maken hebben met een terugloop van deelnemers. Wat de precieze oorzaak is weten we niet, maar zeker is dat er voor veel mensen grote veranderingen gaande zijn en dat men wat terughoudender is geworden. Dat hadden we wel enigszins voorzien. Belangrijkste was om het evenement weer neer te kunnen zetten zodat we van daaruit alles weer opnieuw kunnen op bouwen. Bijna alle sponsoren zijn ons trouw gebleven, hun support in heel veel opzichten was belangrijker dan ooit!” Aldus Eddie Wassink namens de organisatie. “En ook de inzet van een grote groep vrijwilligers moeten we niet vergeten!”

De beoogde datum van de Halve van Nijkerk voor 2023 is zaterdag 15 april. Maar het ligt in de planning om in het najaar van 2022 nog een leuke variant te organiseren. “Wat dat precies is en wanneer dat plaatsvindt kunnen we nu nog niet vertellen. Zodra we concreter kunnen zijn, komen we er zeker mee naar buiten!

21.1km  onderweg
21.1km onderweg
Nog steeds blij op de 21.1km
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie