Veensche Boys bijt zich stuk op Go Ahead Kampen

9 juni 2018 om 22:41 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Speltechnisch en tactisch was Veensche Boys absoluut niet minder dan eersteklasser Go Ahead Kampen. Toch lukte het de Boys zaterdag niet om te winnen. De 2-0 nederlaag betekent dat Veensche Boys volgend seizoen opnieuw uitkomt in de tweede klasse.

Na de overwinning op DOS Kampen was het gevoel bij Veensche Boys goed om de finale te bereiken van de nacompetitie. In Kampen had de ploeg lange tijd het betere van het spel tegen Go Ahead Kampen. Alleen lukte het de blauwen niet om te scoren, iets wat normaal geen enkel probleem was. Op de beslissende momenten in de aanval was de eindpass net niet nauwkeurig genoeg of werd het doel niet gevonden. Halverwege was het 0-0 in Kampen, waar Veensche Boys echt recht had op meer.

Na rust bleef Veensche Boys aandringen, al beten de gastheren meer en meer van zich af. Doelman Wessel Kroon werd nu ook enkele malen getest. Yannick Bouw was het dichtst bij een treffer halverwege de tweede helft, maar doelman Tim Noordman hield hem voor de tweede keer deze wedstrijd van een doelpunt af. Go Ahead Kampen bleek effectiever, want tien minuten voor tijd gebruikte spits Wilbert Wessels zijn lichaam goed en schoot de 1-0 achter Kroon.

Veensche Boys zette nogmaals aan en was via opnieuw Bouw dichtbij, maar helaas weer zonder doeltreffend resultaat. Iedereen bij Veensche Boys hoopte nog op minimaal de gelijkmaker, maar Wessels stopte in blessuretijd de droom van Veensche Boys met de 2-0. Een domper voor Veensche Boys, zeker gezien het verloop van de wedstrijd, maar komend seizoen zal de ploeg opnieuw moeten proberen om promotie naar de eerste klasse af te dwingen.