Mixteam (Hennie en Harry) in actie
Mixteam (Hennie en Harry) in actie M. Sloeserwij

Matige herstart badmintonners BCH

8 november 2021 om 00:40 Sport Deel je nieuws

In verband met de herfstvakantie en stond de badmintoncompetitie een paar weken stil maar deze werd afgelopen weekend weer hervat.

Op vrijdagavond speelde beide seniorenteam hun wedstrijd in sporthal De Slag. Het mixteam trad aan tegen het naast gelegen BAN (Badminton Amersfoort Noord). De herendubbel werd een vrij gemakkelijke prooi voor Casper van de Pol en Harry van de Hoef, ze wonnen in 2 games. De dames, met Hennie Straakenbroek en invaller Joke Meijer, werden twee keer met 21-9 verslagen. In de enkelpartijen wist alleen Casper punten te scoren voor BCH. Alle enkelpartijen werden in 2 games beslist, waarbij Harry nog het meest dichtbij een winstpartij kwam, twee keer 21-19 verlies. Door de mixpartijen te winnen bracht BCH de eindstand van 4-4 op het scorebord. Joke en Casper wonnen in 2 games. Hennie en Harry hadden een beslissende derde game nodig, maar wisten deze met 21-15 over de streep te trekken.

Op de andere banen in de sporthal ploeterde het herenteam zich door de avond heen tegen de heren uit Beuningen. Christiaan Doornekamp en Jeroen van Pelt wisten in hun eerste een beslissende derde games af te dwingen, maar deze ging met 21-12 verloren. Erik van der Loo en Martijn Riemersma kwamen er in hun dubbelpartij helaas niet aan te pas en verloren met 21-13 en 21-14. Ook in de enkelpartijen waren de heren uit Beuningen een maatje te groot. Alle partijen werden verloren, alhoewel Christaan en Martijn pas in een verlenging capituleerden. Tijdens twee afsluitende dubbelpartij was het zaak voor BCH om de eer te redden. Jeroen en Martijn kwamen de tweede game dichtbij maar redden het net niet, maar Christaan en Erik haalde toch nog een punt binnen in een zeer spannende partij. Waar ze de eerste game in verlenging wisten te winnen (22-20), wonnen ze de ook de tweede game. Eindresultaat een 7-1 verlies.

Op zaterdag speelde alleen het eerste jeugdteam een wedstrijd, thuis tegen Putten. In sporthal Ridderspoor was het Ladies Day, want bij zowel BCH als Putten speelden alleen dames. Tessa van Blankers trapte af met een zware enkelpartij. Waar ze de eerste game met 21-18 verloor won ze juist de tweede game met dezelfde cijfers. De derde game ging jammerlijk verloren met 21-4. Ook Roos Pranger verloor haar enkelpartij, zei het nipt in een derde game met 21-15. Lisa Kelder won stoïcijns haar partij in 2x 21-19.In het vervolg won ook Putten 2 van de 3 dubbelpartij waar Hoevelaken eindigde met een 4-2 verlies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie