Mixteam 1
Mixteam 1 M. Sloeserwij

Valse start voor badmintonteams BCH

20 september 2021 om 00:32 Sport Deel je nieuws

Exact 50 weken nadat de laatste competitiewedstrijd werd gespeeld stonden de vier Hoevelakense teams van BCH weer in de startblokken om de badmintoncompetitie goed te beginnen.

Op zaterdag trapten de jeugdteams af met uitwedstrijden in Amersfoort en Utrecht. Het eerste jeugdteam trad aan tegen tweede team van BC Amersfoort. Alleen Tessa wist haar enkelpartij te winnen en Abe en Roos wonnen hun laatste dubbelpartij. De andere punten waren voor de tegenpartij waardoor ze verloren met 4-2.

Tegelijkertijd speelde BCH J2 in Utrecht tegen DVS J3. Matteo, Daniël en Mark wisten juist 4 partijen te winnen en de algehele wedstrijd met 4-2 naar zich toe te trekken. Wel moest in drie partijen een beslissende derde game gespeeld worden, maar in al deze partijen trok BCH aan het langste eind.

Op zondag konden de twee seniorenteam aan de bak. Het mixteam verloor met 5-3 in en tegen Loosdrecht. Casper en Rolf wonnen hun herendubbelpartij in twee games en Casper won later zijn enkelpartij, maar had daarvoor een spannende derde game nodig (21-19). Rolf wist zijn derde game, in verlenging 21-23, net niet te winnen. Rolf wist zich echter te revancheren door samen met Hennie zijn mixpartij gemakkelijk te winnen.

De heren van BCH hadden de start van de competitie waarschijnlijk anders voorgesteld. De felle tegenstand van het jeugdige team uit Elst was hun te veel waardoor ze met een 7-1 verliespartij huiswaarts werden gestuurd. Alleen Jeroen en Christiaan wonnen hun dubbelpartij in een bloedstollende partij.

BCH kijkt dus terug op 1 winst- en 3 verliespartijen, maar is bovenal weer enthousiast dat de competitie weer eindelijk begonnen is en uiteraard hopen ze deze competitie vol te kunnen maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie