Albergati onverslaanbaar in het achterveld
Albergati onverslaanbaar in het achterveld Elwin Stellingwerf

Surfdames verrichten wonder met handhaving

22 april 2018 om 16:54 Sport/sport Deel je nieuws

De Hoevelakense volleybalsters wisten afgelopen donderdag het onmogelijke waar te maken. Na maanden strak onderaan gestaan te hebben, klommen ze weer terug naar de veilige negende plek. Daarvoor moest nog wel de directe concurrent ESV worden uitgeschakeld. En zo geschiedde: ESV werd na een superspannende wedstrijd met 3-1 verslagen.

Er stond dus nogal wat op het spel! Coach Ringers had dan ook een goed gevulde reservebank meegenomen, waar ook enkele talenten uit het tweede team op zaten. Er werd gestart met De Groot, Huurdeman, van Ginkel, Van Daatselaar, Kas en Sinnema. Bij 4-0 of 3-1 winst was Surf zeker van lijfsbehoud, dus de zenuwen gierden door de lichamen! Dit zorgde voor een bijzonder slordige start met veel persoonlijke fouten. Om de negatieve spiraal te doorbreken, mocht Albergati er in het achterveld in voor Kas en halverwege de set kwam Brink erin voor De Groot. Dat hielp wel, maar de achterstand was helaas te groot en de eerste werd verloren met 25-18.

De tweede set mocht Brink blijven staan. Huurdeman startte gelijk met een goede service reeks, dit herhaalde Van Ginkel en zo kwam Surf op een mooie voorsprong. Hierdoor leek het wel alsof er een loden last van de schouders viel en kwam Surf weer helemaal in haar eigen spelletje. Het werd de tweede set niet eens spannend: een verdiende winst 14-25.

De derde set mocht Albergati starten in plaats van Huurdeman. Een achterstand was helaas snel een feit, want ook voor ESV stond er veel op het spel (namelijk óók lijfsbehoud). Surf bleef goed knokken om in de wedstrijd te blijven! Albergati werd voor zo ongeveer iedereen in het achterveld gewisseld en deed dat ontzettend goed, ze veegde alle ballen van de grond. Het was een spannende strijd tot 20-20 tot Surf door een service serie van Van Ginkel de set naar zich toe trok met 20-25.

Het publiek hield het niet meer van de spanning!De vierde set mocht hetzelfde team als in de tweede set weer aantreden. Coach Ringers moet een blessure hebben overgehouden aan de vele, vele wissels die hij aanvroeg: Albergati voor iedereen in het achterveld, Olde Scheper mocht in haar eentje bijna alle services verzorgen. En met resultaat: Surf kwam gelijk in een uitstekend ritme. Sinnema en Van Daatselaar hadden een aantal bijzonder harde aanvallen en ook Huurdeman en Kas lieten zich niet onbetuigd. Eigenlijk kwam ESV er niet meer aan te pas en de vierde set werd netjes gewonnen met 16-25.

Aanval, blokverdediging: Alles klopt!