Verdedigend deed NSC het goed tegen Berkum, zoals hier Jonas Katshima.
Verdedigend deed NSC het goed tegen Berkum, zoals hier Jonas Katshima. H.R Jepma, Zwolle

SDC' er Abdelmoumin Cherkaoui koestert warme gevoelens voor NSC

20 april 2018 om 07:20 Sport/sport

NIJKERK De in Nijkerk geboren en wonende Abdelmoumin Cherkaoui kijkt met een dubbel gevoel naar de derby tussen SDC Putten en NSC komende zaterdag. Met SDC wil hij blijven gaan voor de derde periodetitel. Toch hoopt hij ook dat NSC zich handhaaft in de Hoofdklasse.

Rob Schoon

,,Dat ik NSC de handhaving gun, lijkt me duidelijk," kijkt Cherkaoui vooruit. ,,Ik heb daar leren voetballen en heb er met veel plezier in het eerste gespeeld. Maar zaterdag tellen die gevoelens even niet, want met SDC Putten wil ik het seizoen goed afsluiten, het liefst met winst van de derde periode."

TOEKOMST Cherkaoui is bezig met zijn laatste wedstrijden voor SDC Putten, want na dit seizoen vertrekt hij. ,,Na goed overleg hebben we besloten om uit elkaar te gaan en dat is prima. Voor volgend seizoen kijk ik nog wat ik ga doen. Het combineren van mijn gezin, werk en voetbal is best wel eens moeilijk, maar het voetbal is nog te leuk om helemaal te stoppen."

Met 31 jaar brengt de verdediger veel routine, dus is het logisch dat de link met NSC snel is gelegd. ,,Dat klopt en er zijn wel contacten geweest. Als Nijkerker weer lekker op de fiets naar het voetbal is best aantrekkelijk. Het heeft echter niet geleid tot een overeenkomst, dus mijn toekomst is nog onduidelijk en ik wacht rustig af."

SLOT SEIZOEN Met SDC Putten gaat het de laatste weken uitstekend met drie overwinningen op rij. ,,We zijn helemaal veilig en hebben uitzicht op de derde periode. Wellicht wordt het seizoen dus nog wat langer, dat zou mooi zijn."

NSC kende juist drie mindere duels qua resultaten. Zaterdag was de ploeg, op de beginfase na, zeker niet minder dan Berkum, maar het werd toch 1-0 voor de gastheren door een doelpunt van Chris van der Meulen.

CONCURRENTIE Doordat veel concurrenten wel punten pakten, wordt de druk weer groter. ,,Zoals ik al zei, ik gun NSC de handhaving. Het is een warme club, al is het jammer dat er weinig jeugd is. Jeugd geeft extra leven binnen een club."

ALTIJD STRIJD Bij SDC Putten ondervindt Cherkaoui dat je met de goede mentaliteit heel ver kan komen. ,,Strijden doet elke club, maar hier in Putten is dat wel erg sterk. Volgens mij hebben we nog nooit een wedstrijd dik verloren. Dat gaat er hier niet in, dan gaat er een extra schep bovenop. Thuis hebben we zelfs bijna alles gewonnen. Ja, van Feyenoord en PSV verloren we, maar daar mag je tegen verliezen."

De komende dagen zal de derby tussen SDC Putten en NSC wel een aantal keren passeren in de gesprekken in de omgeving van Abdelmoumin Cherkaoui. ,,Met onder andere Rinke Rozema en Dave Knikker heb ik regelmatig contact en de NSC-familie Blom zijn mijn buren. Helemaal ongemerkt zal het duel dus niet voorbijgaan, denk ik."

Maar er worden geen cadeautjes weggegeven zaterdag in Putten. ,,Nee, reken daar niet op. Wij gaan voor onze eigen kansen, dus de derde periode en zo hoort het ook in het voetbal."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie