Onderonsje Stellingwerf en Renia
Onderonsje Stellingwerf en Renia Alexander Gijsen

Surf Dames én Heren winnen weer

8 april 2018 om 22:43 Sport/sport Deel je nieuws

Zowel de Dames als de Heren van volleybalvereniging Surf hebben afgelopen vrijdag goede zaken gedaan. VVH harderwijk (heren) kreeg met 3-1 billekoek, terwijl de dames Alterno uit Apeldoorn over de knietjes legde.

De heren staan op een verdienstelijke 3e plek en hebben dit seizoen niet meer zoveel te winnen. Tegenstander VVH echter strijdt nog vol tegen degradatie en trok dus alles uit de kast om het Surf lastig te maken. En met effect: de eerste set lukte het Piekema, Van der Stelt, Gijsen, Stellingwerf, Kas en Van de Brug maar moeilijk om de Harderwijkers van zich af te schudden. Sterker nog, VVH verraste vriend en vooral vijand, door met 27-25 te winnen! Hun wapens: werklust, verbaal geweld en een vleugje thuisvoordeel.

Surf liet zich gelukkig niet uit het veld slaan en bewees de tweede set gelijk waarom het 7 plaatsen hoger op de ranglijst staat. Met oogstrelend volleybal en uiterst effectieve aanvallen stopte Surf VVH weer terug in de kooi. Met name Van der Stelt blonk uit op de middenpositie door zo ongeveer elke set-up van Stellingwerf direct op de grond te timmeren. Uitslag: 25-19 voor Surf.

De beer was getemd en Surf bracht vervolgens alle wissels in stelling om de klus af te maken. De jarige De Vries, Meijer, Van Hamersveld en Renia maakten zich dus op voor de strijd. En het was wel duidelijk dat ze zich aardig hadden verbeten op de bank, want VVH is vervolgens geen seconde meer in de wedstrijd geweest. De derde en de vierde set gingen met ruime cijfers naar Surf (beide 25-17).

De Dames hadden het lastiger in Apeldoorn. Als lantaarndrager is natuurlijk elke tegenstander een serieuze hobbel, maar de nummer 5 tegen de nummer 12 is op papier al een gespeelde pot. Echter, Surf Dames 1 heeft de afgelopen weken al laten zien dat het geen zier geeft om statistieken. Dus na een spannende 5-setters was het toch weer Surf dat het Slagveld met de hoofdprijs verliet.
Reden voor een dubbel feestje!

De Surf-leden kwamen nog gezellig samen in het dorpscafé en er werd nog tot in de late uurtjes nagepraat.

Ook de sfeer op de bank is prima
Van Hamersveld in actie
Van Hamersveld en Kas strijden om de bal
Stellingwerf begeleidt de time-out
advertentie
advertentie