Nijenbrinks met wissels
Nijenbrinks met wissels Alexander Gijsen

SURF Dames timmert ESV van de mat

5 april 2018 om 22:22 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen dinsdag zijn de Surf dames erin geslaagd hun eerste 4-0 thuisoverwinning te boeken. ESV werd vakkundig met hangende pootjes terug naar Elspeet gestuurd.

De dinsdag is een wat vreemde dag voor een competitieduel, maar het betrof dan ook een inhaalwedstrijd. En Surf staat dan wel op de laatste plaats, de afgelopen 3 maanden zit de opwaartse lijn er goed in! Sterker nog: Tegenstanders komen bibberend naar Hoevelaken omdat ook zij zien dat de lantaarndrager van de 1e klasse opeens wedstrijd na wedstrijd wint!

Coach Ringers was helaas ziek, dus mocht Heren 1 coach Nijenbrinks zijn taken overnemen. Hij startte met De Groot, Kas, Ruitenberg, Van Daatselaar, Olde Scheper, Van Ginkel en Van Altena als libero. Het duel begon voor Surf wat moeizaam omdat Surf behoorlijk wat moeite had om te scoren. Toch een vrij essentieel onderdeel voor winst. Nijenbrinks wisselde tactisch door halverwege de set de spelverdelers te wisselen (Brink voor De Groot) en Huurdeman voor Olde Scheper. Een ongelooflijk spannende strijd was het gevolg wat in voordeel viel voor Surf: 26-24.

De tweede set werd weer begonnen zoals in de eerste set. Surf kwam snel op een achterstand doordat E.S.V. zeer goed wist te scoren (en Surf dus weer niet). Surf stond zelfs 12-5 achter! In voetbaltermen zou dat overeen komen met 3-0 achter staan in 3 minuten tweede helft. Maar wonder-boven-wonder ging de knop om en sond het opeens 15-15! Coach Nijenbrinks maakte weer flink gebruik gemaakt van de wissels door weer De Groot, Pol en Huurdeman binnen de lijnen te parkeren. Het was spannend tot het einde, maar Huurdeman wist hard en netjes de 25-23 binnen te rossen.

Surf rook bloed en angst en wilde voor de volle winst gaan! De derde set is dan altijd cruciaal: win je die, dan is de wedstrijd van jou! Verlies je die echter, dan is alle spanning weer terug. Surf blonk in deze fase uit door het verrichten van knap verdedigend werk, waardoor met name Ruitenberg vele ballen langs het blok wist te slaan. Van Ginkel trakteerde het publiek nog op een oogstrelende servicereeks: 25-15.

Surf was toch wel een beetje moe geworden waardoor de laatste set zeker geen formaliteit was. ESV wilde daarnaast ook nog graag puntje meenemen, maar hadden niet gerekend op de inbreng van de uiterst fitte Pol. Ze gaf Surf net dat beetje extra waardoor ook de laatste set 26-24 werd gewonnen.