Selectie KV Telstar/Dé Register Makelaar - Hoevelaken
Selectie KV Telstar/Dé Register Makelaar - Hoevelaken KV Telstar

Telstar/Dé Register Makelaar 1 handhaaft zich in bloedstollende wedstrijd

19 maart 2018 om 20:18 Sport/sport Deel je nieuws

Het was erop of eronder voor het vlaggenschip. Er moest gewonnen worden om lijfsbehoud veilig te stellen. En dat gebeurde. Onder luide aanmoediging van alle meegereisde supporters, werd een achterstand weggepoetst en een voorsprong van vier doelpunten gepakt. Einduitslag 21-17.

Sporthal ‘De Eendracht’ was goed gevuld met zowel supporters van tegenstander ‘De Parabool’ als de meegereisde Hoevelakense fans, die gezamenlijk voor een ware heksenketel zorgden. Na een aftastend begin waarin beide ploegen veel creëerden maar weinig scoorden, stond het welgeteld 3-3 na een kwartier spelen. Aanvallen met meerdere kansen werden afgewisseld met foute passes of verkeerde keuzes, maar gewerkt werd er keihard. Het resulteerde niet in de gewenste voorsprong. Sterker nog, de studenten uit Groningen hadden in de score de gehele eerste helft het initiatief. Bij een stand van 6-8 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. Telstar had teveel kansen nodig om te scoren, maar had het verdedigend prima onder controle. Evengoed kon ‘De Parabool’ het vergroten naar 7-10. De supportersvereniging van Telstar ging er op dat moment nog een keer extra achter staan en gaf juist dat benodigde zetje. De Hoevelakers kwamen op gelijke hoogte bij een stand van 10-10. Beide ploegen hielden elkaar vervolgens in evenwicht tot 14-14. Een time-out met nog achtenhalve minuut zuivere speeltijd zorgde even voor de rust en organisatie. Hier profiteerde de Hoevelakense hoofdmacht van. Onder luide aanmoediging begonnen de ballen aanvallend te vallen en verdedigend werd er zo mogelijk nog strakker verdedigd. Telstar liep gestaag uit naar 18-14 en dat brak de Groningse studenten. Om en om scorend werd de wedstrijd afgesloten bij een stand van 21-17.

De ontlading was groot, heel groot. Handhaving veilig gesteld, doel bereikt. Via deze manier willen wij alle meegereisde supporters bedanken voor jullie aanmoedigingen en inzet. Het was geen gemakkelijk seizoen, maar jullie waren dat extra steuntje in de rug dat we nodig hadden. Dit geldt overigens ook voor alle supporters die er zaterdag niet bij waren, maar regelmatig een thuis of -uitwedstrijd kwamen kijken. Namens de selectie, bedankt!

Vanaf nu worden de pijlen gericht op het veld. Zaterdag 31 maart zal de veldcompetitie worden hervat met de derby tegen Sparta Nijkerk. Aanvang 15:30 uur, sportpark Middelaar. U bent van harte uitgenodigd!