Dames Flevo winnen ook in Aalten

19 maart 2018 om 12:01 Sport/sport Deel je nieuws

De Nijkerkse dames mochten afgelopen zaterdag naar het bijna in Duitsland gelegen Aalten. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd tegen Natare gewonnen met 13-3. Het team werd aangevuld met Leonie van Keulen. De Nijkerkse dames waren vooraf van plan om er weer net zo’n mooie uitslag van te maken. Dit door middel van een strakke halve veld press.

Het eerste doelpunt van de avond kwam op de naam van Linda van de Kraats : een goede geplaatste bal van Margrita Bolink die ze zuiver kon tikken uit een man meer. De voorsprong was gezet en moest uitgebouwd worden. Dit werd gedaan door Naomi Heimensen, die met nog 12 seconden op de klok vanaf 7 meter rakelings in het doel kon schieten.

De tweede periode stond in het teken van veel inzwemmen en doorbreken. Het eerste doelpunt deze periode was alweer van Naomi Heimensen die een 5 meter langs de oren van de keeper schoot.
Hier had echter Natare een tegenreactie op. Zij scoorden ook het eerste doelpunt van de avond. Nadat flevo alweer een overtal situatie kreeg was het de taak van Jette Bokkers om de bal, door middel van een nette boogbal, in het net te leggen om zo de stand op 1-4 te brengen.

In de derde periode was het vooral de taak om inzwemacties te maken en te gaan breken. Helaas lukte dit niet. De periode werd afgesloten met 2-5 waarbij alweer Naomi Heimensen in de laatste paar seconden een schitterende bal in het doel weten te plaatsen.

De laatste periode stond in het teken van de score uitbouwen en werken voor elkaar. De score werd deze periode alweer geopend door Naomi Heimensen die een manmeer goed kon benutten. Hierna wist ook de tegenstander uit een manmeer te scoren. Maar Flevo bleef jagen op de bal en kwam uiteindelijk bij Jette Bokkers terecht die door een backhand de bal langs de keeper schoot. Voor de derde keer deze wedstrijd lukte het Naomi Heimensen om in de laatste seconden te kunnen scoren en maakte de wedstrijd beslist met 4-8 in het voordeel van flevo.

Door deze overwinning zijn de dames naar plek 4 gestegen in de competitiestand. Op 24 maart spelen de dames in Nijkerk om 18.30 uur tegen DWK (Barneveld) die nu op plek 9 staat.

Doelpunten: Naomi Heimensen 5, Jette Bokkers 2, Linda van de Kraats

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie