Sparta Nijkerk sterker dan SDC Putten

16 maart 2019 om 19:41 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zaterdag in Putten de streekderby tegen SDC Putten gewonnen met 1-2. Een terechte uitslag, want de Nijkerkers waren het overgrote deel van het duel duidelijk sterker. De winst kwam echter pas in de slotfase tot stand via invaller Jesse Buitenhuis, maar dat maakte de vreugde er niet minder om.

Meteen na aanvang van het duel namen de gasten uit Nijkerk het initiatief en het veldoverwicht leidde tot voldoende kansen. Kansen van Gilbrano Plet en Oskar van Logtestijn waren nog niet succesvol, maar halverwege schoot Bryan Burgerhout de bal wel achter de Puttense doelman Van Barneveld: 0-1. Met de voorsprong op zak bleef Sparta Nijkerk de bovenliggende partij, maar tot scoren kwamen de oranjehemden niet.

Zoals te verwachten was, kwam er een compleet ander SDC Putten uit de kleedkamer. Er werd meer strijd geleverd door de thuisploeg en mede daardoor werd het duel evenwichtiger. De meer aanvallende intenties van SDC Putten werden door de Nijkerkse verdediging goed gepareerd totdat Kees Pluijm tien minuten voor tijd wel raak kopte. Hij promoveerde een hoekschop met zijn hoofd tot de 1-1.

Een tegenvaller voor Sparta Nijkerk, omdat zij de kansen hadden gehad om het duel allang te beslissen. Toch konden de Nijkerkers nog juichen, want in de slotfase zorgde Jesse Buitenhuis, één minuut na zijn invalbeurt, voor de winnende 1-2. Een gouden wissel noem je dat, maar voor de Spartanen vooral een hele nuttige overwinning omdat veel concurrenten punten verspeelden.