Zesde Nijkerk Challenge mikt op bredere doelgroep

11 maart 2019 om 10:39 Sport/sport

NIJKERK De Nijkerk Challenge wordt komend jaar voor de zesde keer georganiseerd, dit jaar door de Gezondheidscentra Nijkerk en Nijkerk Sportief en Gezond. De doelgroep is verbreed en er zijn nu meer - ook kortere - afstanden te kiezen. Deelnemers aan de Challenge hoeven geen ervaring te hebben met wandelen of sporten. Op dinsdag 26 maart is er een informatiebijeenkomst in De Schakel. Aanmelden kan nog.

De Challenge is een uitdaging die een groep mensen samen aangaat: na een trainingsperiode van vijf maanden wordt een vierdaagse gewandeld: woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september. Iedere deelnemer gaat voor zijn of haar persoonlijke uitdaging. Hij of zij kiest uit 5, 10 of 15 kilometer wandelen per dag. De afstanden worden besproken tijdens de trainingsperiode, van mei tot en met september. De wandelingen worden begeleid door buurt- en sportcoaches, zorgverleners (zoals fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, diëtisten en huisartsen) en door Challengers die al vaker meededen.

Op dinsdagavond 26 maart vindt een informatiebijeenkomst plaats, van 19.00 uur tot ongeveer 20.45 uur in De Schakel, aan de Oranjelaan 10. Uitleg, vragen stellen en verhalen van ervaren wandelaars komen voorbij. Aanmelden voor deze informatieavond is gewenst: receptie@denijeveste.nl of receptie@gc-corlaer.nl of bij de receptie in de hal van gezondheidscentrum Corlaer of De Nije Veste.

Iedereen in Nijkerk die een steuntje in de rug kan gebruiken om actiever te worden, kan meedoen met de Nijkerk Challenge. Volwassenen van elke leeftijd zijn welkom. Ook wie nog niet gewend is om te wandelen of voor wie problemen heeft met de gezondheid. Meer informatie op deze website.

advertentie
advertentie