Afbeelding
Kees van den Heuvel

Noodweer beslist in het voordeel van Veensche Boys

10 maart 2019 om 09:50 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Verkleumd en door- en doornat, maar Veensche Boys heeft na drie verliespartijen toch weer drie punten in de wacht weten te slepen. Onder werkelijk ongehoorde weersomstandigheden werd Lopik op eigen veld met 0-1 verslagen. De enige goal namens Veensche Boys werd gemaakt door Danny Brouwer.

Kees van den Heuvel

Met name in de eerste helft was het bar en boos rondom het grasveld. De harde wind was reeds bepalend voor het spelbeeld, maar het begon ook nog keihard te regenen, er viel natte sneeuw, hagel en af en toe viel er ook een onweersklap waar te nemen. Op een gegeven moment was het zelfs zo onverantwoord om door te voetballen dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte. Hij speelde na het oponthoud de eerste helft nog wel uit, maar weigerde aan te vangen met de tweede helft. Dit tot grote verontwaardiging van Lopik dat in de tweede helft het windvoordeel zou genieten. Na aan te hebben gegeven via Buienradar dat na 16.00 uur de zon weer zou schijnen, werd de wedstrijd toch voortgezet.

De stand was op dat moment al 0-1 in het voordeel van Veensche Boys. Via een kopbal van Danny Brouwer werd het doelnet gevonden en waren er zeker kansen op meer, maar het windvoordeel zorgde er ook voor dat niet altijd de voorhoede van Veensche Boys op maat kon worden bediend.

Lopik kwam nauwelijks de middellijn over en dat gold in de tweede helft voor Veensche Boys. Zoals in het Amerikaanse Football diende de bal te worden vastgehouden door aanvoerder Stefan Fredriksen om Wessel Kroon de bal het veld te laten inschieten. Met dezelfde vaart kwam het voetballeer meestal weer als een boemerang terug richting het doelgebied van de Boys. De meeste kansen in de tweede helft waren logischerwijze voor Lopik, maar met de harde wind tegen had zelfs Bas van de Grootevheen nog kansen om de bal erin te schuiven. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie