Sparta Nijkerk wint in Doorwerth

2 maart 2019 om 23:14 Sport/sport

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk gelukt om weer eens een duel winnend af te sluiten. In Doorwerth wonnen de Nijkerkers met 0-1 bij DUNO D. Het was geen grootse overwinning, maar wel een hele nuttige.

In de eerste helft was er sprake van aftastend spel van beide kanten met voor beide teams een gevalletje 'scheidsrechter beslist'. DUNO D claimede een strafschop en een doelpunt van Janis Makizodila werd afgekeurd. In beide gevallen was er absoluut ruimte voor discussie, maar het bleef bij rust 0-0.

De thuisploeg besloot in de tweede helft aanvallender te spelen en nam het heft meer in handen. Toch bleven de Spartanen eenvoudig overeind en halverwege namen ze zelfs de leiding. Na een goede actie van Makizodila kon Frank Heus de bal bij de tweede paal binnenschieten. Voor DUNO D was dot het teken om meer te forceren. Het leverde een grote mogelijkheid op voor  Bart de Brakel, maar Manuel Hoogewoning zette er een uitstekende redding tegenover, De treffer van Heus bleek zo beslissend voor het duel en Sparta Nijkerk keerde met een 0-1 overwinning huiswaarts.