Kees van den Heuvel

Veensche Boys tegen BFC onderuit in blessuretijd

24 februari 2019 om 09:48 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys is ondanks een sterk optreden tegen BFC met lege handen huiswaarts gekeerd. In Bussum werd het tijdens de inhaalwedstrijd 2-1 voor BFC. Deze ploeg, die in de tweede helft geen enkele kans creëerde, scoorde uiteindelijk de winnende goal in de laatste seconden van blessuretijd, hetgeen een grote deceptie betekende voor de ploeg uit Nijkerkerveen dat nu al weer drie keer op rij heeft verloren.

De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft speelde Veensche Boys heel compact, maar stichtte het nauwelijks gevaar. Ook was het niet erg nauwkeurig met de passes en de balaanname. Tot overmaat van ramp kwam Veensche Boys na een dik kwartier ook nog op achterstand. Na vermeend buitenspel had aanvaller Jostein Ohm de vrije doortocht en zette hij de score op 1-0. Veensche Boys kon nagenoeg geen vuist maken. Dit alles veranderde na rust. De meeste supporters waren nog niet teruggekeerd van de kantine of er werd al tegen gescoord. Tom van Donselaar kon vrij inschieten na een prachtige aanval. Daarna was het Veensche Boys dat de klok sloeg. De druk op de goal van BFC was gigantisch en de mannen uit Bussum mogen van geluk spreken dat Veensche Boys minder scherp was in de afronding. Twee doelkansen werden zelfs van de doellijn geplukt. Veensche Boys, dat dankzij de goal aan zelfvertrouwen had gewonnen, had haar oude speelritme hervonden. Echter, in blessuretijd viel alsnog het Salomonsoordeel. Opnieuw was het Jostein Ohm die BFC op voorsprong wist te knallen. Veensche Boys is daarmee afgezakt naar een vierde plek in de competitie.