Jan en Jeroen Venema winnen klaverjasmarathon sc Hoevelaken

7 januari 2019 om 06:32 Sport/sport

HOEVELAKEN Jan Venema en zijn zoon Jeroen mogen zich voor minimaal een jaar de kampioenen noemen van het jaarlijkse koppelklaverjastoernooi bij sc Hoevelaken. Na negen rondjes Rotterdams klaverjassen hadden zij de meeste punten (16019, een gemiddelde van 1780) bijeen vergaard en mochten ze met de hoofdprijs op de foto.

Uitslapen was er voor de deelnemers aan de 26ste Klaverjasmarathon niet bij, want het startschot klonk zaterdag al om 8.00 uur. Maar liefst tachtig vroege vogels hadden zich ingeschreven voor dit toernooi dat gehouden werd in de kantine van voetbalclub sc Hoevelaken.

De Klaverjasmarathon wordt altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar gespeeld bij Hoevelaken. Jan en Jeroen Venema nemen de titel over van Barend Bos en Beer Visscher, in leeftijd het oudste koppel, die vorig jaar met de titel naar huis gingen. Bij de poedelprijswinnaressen vond er geen verandering plaats. Net als in januari vorig jaar kregen Ria Niemeijer en Willeke Oerlemans de figuurlijke rode lantaarn in de handen geduwd. Dit koppel behaalde 11711 punten, een gemiddelde van 1301.

UITSLAG 1. Jan Venema/Jeroen Venema(16019) - 2. Wil Hoksbergen/B.Hoksbergen (15733) - 3. Aart Brons/Jeroen Goseling (15665) - 4. Wout Dekker/Ronald Dekker (15622) - 5. Ron Oosterbroek/Rob Klapper (15581).

POSITIEF COACHEN Na afloop was er nog de nieuwjaarsreceptie, waarbij voorzitter Willem van Vliet zijn nieuwjaarstoespraak hield. Hij liet weten dat de voetbalvereniging sc Hoevelaken workshops gaat aanbieden voor circa vijftien trainers om daarmee het positief coachen te bevorderen. Daarmee moet het gezelliger langs de lijn worden, zonder ongepast woordgebruik of ongewenst gedrag. ,,Positief coachen en er genoegen mee nemen dat de laatste man van JO13-2 niet de nieuwe Matthijs de Ligt is. Samen met Anita Vonder en het jeugdbestuur hebben we bedacht dat er een aantal workshops over positief coachen gaat komen. Elke workshop bestaat uit drie avonden van ongeveer twee uur, waarin handvatten worden aangeboden om hiermee aan de slag te gaan. Het besprokene op één van de avonden kan gelijk in de praktijk gebracht worden", aldus een enthousiaste voorzitter Willem van Vliet.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie