Van Arnhem weet raad.
Van Arnhem weet raad. Alexander Gijsen

Surf Heren zonder kleerscheuren winterkampioen

Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen maandag was het de beurt aan Voorthuizen SDS H2 om te laten zien of ze het vlaggenschip van Surf H1 pijn konden gaan doen. Coach Middelkamp stuurde de heren Kas, Nijenbrinks, Piekema, Stellingwerf en de broers Veenendaal het veld in. 

Dergelijke geroutineerde spelers begonnen fris en fruitig aan de wedstrijd. Prompt stond het al 8-2 en SDS moest meteen maximaal bijschakelen. Knap kwamen ze terug tot 9-7. Gelukkig had Surf had nog lang niet alles uit de kast gehaald: Van Arnhem zette zijn gehele oeuvre aan yells in, Piekema draaide zijn hand niet om voor een driemans blok en buitenman Veenendaal wist met een enorme aanvalsspreiding de voorsprong van Surf naar 13-8 te trekken. Maar plotseling draaide het spel van Surf als een blad aan de boom. Door een paar blunders aan Surf kant kwam SDS terug tot 16-14. Van Arnhem had er genoeg van en begon ter plekke nieuwe yells te verzinnen. Niet zonder resultaat. Surf nam de overhand en liep weg van SDS. SDS nam nog een time-out, maar de druk van Surf was te hoog. Met een ketser verloor SDS de 1e set met 25-17.

Coach Middelkamp lette niet alleen op het spel van zijn team, maar zei ook: “vanaf deze zijde is het veld veel groter door vertekening. Dat maakt het lastig om de bal tempo mee te geven. Let daar op! En er wordt niet meer op de libero geserveerd.” Het veld groter of kleiner, zeg het maar. Maar de Surf mannen lukte alles in de 2e set. De ene na de andere 3 meter spike van Stellingwerf...spelverder Kas die zichzelf als hoofdblokkeerder manifesteerde….een ace van Nijenbrinks...Edwin Veendendaal die als een tijger het achterveld verdedigde…Piekema die het lukte om meer dan eens succesvol te prikken en Wilco Veenendaal die als een sluwe vos de bal precies daar heen sloeg waar SDS het nakijken had. Surf domineerde het totale spel. Surf schoorde zelfs nog een direct punt uit een mislukte pass van Stellingwerf: het was tekenend voor de 2e set: 25-12 voor Surf.

Het plan in de 3e set was om te starten met originele opstelling en dan gaandeweg wat mensen tijdens de set te wisselen. Van de Brug erin voor Veendendaal maar in het enthousiasme werd Van Arnhem vergeten. Surf hield SDS in de tang, mede door uitstekend serveer werk van Kas. 25-11 voor Surf.

Van Arnhem mocht alsnog aantreden in de 4e set. SDS was geen schim meer van de 1e set en de spelers kregen zelf akkefietjes met de eigen scheidsrechter. De prima fluitende arbiter kon er om glimlachen en floot af met 25-15.

advertentie