De speelsters van MO13-1 op de foto met Willem en de uitgereikte cheque.
De speelsters van MO13-1 op de foto met Willem en de uitgereikte cheque. Robert Kreuning

3188 Euro dankzij acties speelsters MO13-1 voor zieke klasgenoot Willem

Sport/sport Deel je nieuws

Het zal weinigen ontgaan zijn, dat de voetbalmeiden van sc Hoevelaken MO13-1 op zaterdag 1 december een actie hebben gehouden voor hun zieke klasgenoot Willem Boland, die uit verschillende onderdelen bestond.

Inmiddels zijn er drie weken verstreken na genoemde actie en zijn de euro’s geteld. Tijd derhalve, om in het clubhuis van sc Hoevelaken de cheque uit te reiken aan  Willem. Op zaterdag 22 december mocht Willem de cheque in ontvangst nemen. Het leidde tot ontroerende taferelen, toen het bedrag duidelijk werd. De acties van MO13-1 hebben maar liefst € 3188,00 opgeleverd.

Leidster Linda Pekel sprak namens de speelsters Willem Boland en zijn gezinsleden toe:

“Eindelijk is dan de dag voor de uitreiking aangebroken. De meiden die hier allemaal staan hebben 1 december voor de actie Samen Sterk Voor Willem gevoetbald. Het was een prachtige dag, met vele doelpunten. De meiden hebben genoten, vooraf al, met alles voor te bereiden, tijdens de wedstrijd, maar ook daarna nog met de lootjesverkoop. Het was mooi om te zien hoe Willem genoot, maar ook alle mensen eromheen.

De mannen van het eerste elftal hebben hun wedstrijdpremie gedoneerd aan de actie. ’s Middags was er een lootjesverkoop, waarbij de meiden lootjes mochten verkopen en de opbrengst werd gedoneerd aan de actie. De opbrengst was in totaal 335 euro.

Er stond ook een pot in de kantine. Mensen konden gewoon wat in de pot doen. Ook hier weer een mooi bedrag. 

In de wedstrijd werden er 14 doelpunten gemaakt door de meiden. Twaalf lijsten moesten er nu nog bij worden opgeteld. Tjee, wat een bedragen kwamen er binnen.

Wij hebben gevoetbald voor Samen Sterk Voor Willem om jullie te helpen naar het streefbedrag van 49.000 euro. Met onze actie erbij komen jullie weer een stapje dichterbij. Wij hopen met z’n allen, dat jullie het bedrag snel bereiken en dat jullie verder kunnen gaan bouwen in 2019.

“We zijn overdonderd door de inzet en warmte”, vertellen Michiel en Alinda Boland, de ouders van Willem, na afloop. “Dit is het ultieme Samen Sterk. Zoveel mensen hebben bijgedragen. Er zijn geen woorden voor om te zeggen, dat zoveel mensen samen zoveel teweeg kunnen brengen”.

Donaties om Willem te helpen kunnen nog altijd worden gedaan via de website https://samensterkvoorwillem.nl/. Op deze site is ook van alles te lezen over het gevecht, dat Willem voert tegen kanker.

advertentie