Sterk Sparta Korfbal puntloos naar huis

17 december 2018 om 21:00 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Juventa op het programma. Met slechts de acht basisspelers vertrok het eerste team naar Hardenberg. Juventa is een bekende van Sparta, een fysieke wedstrijd was ingecalculeerd.

Sparta schoot uit de startblokken en begon aan een ijzersterk spel. Door de sterke verdediging met druk op de goede momenten, kwam Juventa niet aan het gewenste spel toe. Sparta wist daarentegen de juiste mensen uit te spelen. Na zes minuten speeltijd stond er een stand van 0-5 op het scorebord, een voorsprong die Sparta niet gewend is. De acht Nijkerkers bleven scherp, maar vooral positief naar elkaar. Bij Juventa was de positiviteit echter ver te zoeken. Na de aangevraagde time-out van de thuisspelende ploeg, toonde Juventa sterker spel. Hierdoor kwamen zij ook aan scoren toe, wat het gat tot Sparta verkleinde. Met een stand van 10-12 gingen beide teams de rust in.

Na de rust was het Juventa dat de korf snel wist te vinden. Dit was slechts een startsein. Sparta wist dit tegenoffensief vooralsnog prima te beantwoorden. Vooral Mirjam Top en Daan van Slooten hadden hun messen scherp geslepen en zouden ieder uiteindelijk tekenen voor zes treffers.

Maar wie geen mes heeft, moet met de tanden kluiven. De fysieke Hardenbergers beten zich vast in de wedstrijd en vochten zich terug. Het was erop of eronder voor beide partijen. Een paar minuten voor tijd gaf Juventa nog wat gas bij, waar de koek bij Sparta op was. Zo trok het fysiek sterke Juventa aan het langste eind. Eindstand: 25-24.

Ondanks het ijzersterke spel en de positiviteit binnen het team, bleven de punten in Hardenberg. Sparta vertrok naar Nijkerk zónder punten, maar mét opgeheven hoofd. Zaterdag 9 maart verwelkomt Sparta de Hardenbergers in Nijkerk en zal de ploeg van Jan Tonny Visser er alles aan doen om de punten in Nijkerk te houden.

Aankomende weken kan Sparta bijkomen van dit verlies. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt thuis gespeeld op 12 januari, tegen NKC’51 uit Nijverdal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie