Afbeelding
Lex Van Lieshout

'Pieken voor de Kerst moet mogelijk zijn met deze ploeg'

5 december 2018 om 12:08 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys speelde zaterdag een teleurstellend duel bij JSV in Nieuwegein. Het resultaat, een 2-1 nederlaag, was vervelend, maar zelfs de meest doorgewinterde supporters moesten erkennen dat het veldspel tegenviel. De Veenders houden echter uitzicht op een mooi seizoen, al zijn de komende duels nu wel belangrijker.

Rob Schoon

Het lijkt bijna een traditie dat Veensche Boys in de maanden november en december een kleine terugval heeft in de competitie. Net als in eerdere seizoenen verspeelt de ploeg de laatste weken punten na een goede seizoenstart. ,,Het lijkt misschien zo, maar het lijkt me niet dat we te maken hebben met een standaard herfstdip," stelt doelman Wessel Kroon. ,,Al moet ik wel erkennen dat we te vaak moeite hebben om onze duels te winnen."

MOEILIJK SCOREN Moeite met winnen heeft volgens Kroon veel te maken met het spel dat Veensche Boys speelt. ,,Van achteruit spelen we best risicovol met opkomende verdedigers. Dat is mooi, maar maakt je verdedigend kwetsbaarder. En dan scoren we eigenlijk ook te weinig, zodat tegenstanders vaak in de wedstrijd blijven. We hebben goede aanvallers, maar het stukje extra dat Yannick Bouw vorig seizoen bracht, missen we regelmatig."

Tegen JSV Nieuwegein had Veensche Boys aanvallend weinig in te brengen zaterdag. ,,Wij kwamen eigenlijk niet in de buurt van hun doel, maar hielden wel ons doel schoon. En opeens scoorde Nico van den Brom na een mooie actie van Tom van Donselaar. Je mag wel zeggen dat we dik tevreden waren met de 0-1 voorsprong bij rust, want dat was niet volgens het spelbeeld."

ONACHTZAAMHEID ,,De rust kwam op een goed moment, al was het vervelend dat Bas van de Grootevheen en Tom van Donselaar niet verder konden. Het ging in de tweede helft voetballend beter, maar juist toen kregen we binnen drie minuten twee doelpunten tegen. Dan denk je de wedstrijd te controleren en ineens keert alles om'' Anouar El Hasani en Barry Zwezerijnen scoorden voor de thuisploeg.

Veensche Boys moest toen vol in de achtervolging en zette aan voor een offensief. ,,We kregen wel enkele goede mogelijkheden, maar het wilde niet lukken zaterdag. Eigenlijk was de 2-1 nederlaag wat dat betreft wel terecht, we hebben zelf gewoon te weinig laten zien. De selectie en bezetting in het veld is goed, maar de echte flow krijgen we maar niet te pakken. Dat zal moeten om bovenin mee te blijven draaien en dus zijnd e komende duels belangrijk."

WINTERPIEK Kroon weigert te spreken van een dip en gaat juist voor de piek. ,,Nu moeten we laten zien dat we bij de top van de tweede klasse horen. Kwaliteit is er genoeg en ook de sfeer is uitstekend, maar als we mee willen blijven doen, zullen we de laatste twee duels voor de winterstop moeten winnen. Pieken dus voor de Kerst en dat moet mogelijk zijn met deze ploeg."