Het was moeilijk om de defensie van WHC te verrassen, maar Jesse Buitenhuis werd toch matchwinner voor Sparta Nijkerk.
Het was moeilijk om de defensie van WHC te verrassen, maar Jesse Buitenhuis werd toch matchwinner voor Sparta Nijkerk. Fotografie Ernie van Beek

Uitdagend programma voor de kersverse koploper Sparta Nijkerk

28 november 2018 om 13:03 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk had zaterdag een zware dobber aan WHC, maar nam door een 0-1 overwinning wel de punten mee uit Wezep. Doordat ACV en Urk verloren een dubbel tellende winst, want de Nijkerkers zijn nu koploper in de Hoofdklasse B. Een goed moment voor een korte evaluatie met trainer Eric Speelziek.

Rob Schoon

Wie een euforische trainer verwacht, komt toch wat bedrogen uit, want ondanks de goede klassering is Speelziek vooral realistisch. ,,Natuurlijk is het mooi om te zien dat Sparta Nijkerk weer volop meedoet bovenin de Hoofdklasse. We moeten echter niet te verheugd zijn, want er valt nog voldoende te verbeteren. De komende competitiewedstrijden zijn wat dat betreft hele goede graadmeters."

UITDAGEND PROGRAMMA De trainer refereert daarbij aan het programma voor Sparta Nijkerk. Voor de winterstop spelen ze immers tegen andere ploegen uit de top. Urk, Excelsior'31 en ACV en meteen na de winterstop Staphorst. ,,In deze wedstrijden moeten we ons laten zien en zal blijken of we de prima klassering kunnen handhaven. Maar ik zie dat we op de goede weg zijn na een moeizame competitiestart."

Na een sterke voorbereiding, startte Sparta Nijkerk allerminst succesvol aan de competitie. ,,Het was toch voor veel spelers wennen aan het spelen in de Hoofdklasse. Nu gaat dat steeds beter en eigenlijk spelen we vrijwel elke wedstrijd best acceptabel. Het kan én moet echter beter, met name wat betreft het creëren en afronden van kansen. Achttien doelpunten na twaalf duels is toch aan de magere kant."

VREUGDE Het duel tegen WHC in Wezep was wat dat betreft een goed voorbeeld. De Spartanen hadden veel balbezit en ook op de helft van WHC, maar veel kansen volgden er niet. ,,Dan moeten we toch wat inventiever zijn in de laatste fase van de aanval. Als we dan ook effectief omgaan met onze kansen, maken we het ons een stuk makkelijker. Nu is vrijwel elk duel spannend tot het laatste fluitsignaal."

Tegen WHC werd het beslissende doelpunt na een uur op het scorebord gezet door Jesse Buitenhuis. ,,Dat was een mooi voorbeeld van hoe het moet. Bewegende speler, een prima pass en een koelbloedige afronding. Wat wel mooi is van deze groep is dat deze 0-1 winst uitbundig werd gevierd. De ploeg beseft echt dat er wat te winnen valt én viert successen dan ook samen."

GOEDE MIX Speelziek is verheugd dat de gedachten die de basis vormden voor het samenstellen van de selectie er wat dat betreft uitkomen. ,,Bij het samenstellen van de selectie is naast de kwaliteit uitdrukkelijk gekeken naar persoonlijkheden. De basis voor successen ligt immers bij spelvreugde en saamhorigheid. Nu het goed gaat, is dat wellicht makkelijker, maar ik vind dat we als selectie en begeleiding een hele mooie mix hebben."

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie