Sparta Nijkerk koploper na winst bij WHC

24 november 2018 om 23:58 Sport/sport

NIJKERK Voor Sparta Nijkerk was het een prima voetbalweekend. Zelf won de ploeg met 0-1 bij WHC en daarnaast verloren zowel ACV als Urk, zodat de Spartanen zich als koploper van de hoofdklasse terugvinden op de ranglijst.

Het was allerminst een galavoorstelling in Wezep, waar Sparta Nijkerk moest proberen de muur van WHC te slechten. De gastheren hadden de defensie versterkt en daar had Sparta Nijkerk duidelijk moeite mee. In de eerste helft was de bal vrijwel continu op de helft van WHC in bezit van de oranjehemden, maar grote kansen, laat staan doelpunten, volgden niet.

Ook in de tweede helft ontbrak het de Nijkerkers aanvankelijk aan de finesse om de defensie uiteen te spelen. Tot Jesse Buitenhuis na een uur prima werd vrijgespeeld en goed afrondde: 0-1. Dat gaf wat meer vertrouwen en het veldspel van de Spartanen werd beter. WHC bleef echter geloven in een goed resultaat en bij 0-1 blijft dat risico groot. Sparta Nijkerk verzuimde het duel te beslissen, zodat het in de slotfase nog enkele keer ernstig billenknijpen werd, omdat WHC alles probeerde.

Het werd echter een 0-1 overwinning voor Sparta Nijkerk en na het horen van de overige uitslagen, was er extra vreugde. De koppositie is overgenomen van ACV  De komende drie competitieduels kunnen de Nijkerkers echter vol aan de bak, met direct concurrenten als Excelsior'31, ACV en Urk als tegenstanders.