Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Martin Hoogedoorn

Vijftiende Koude Polderloop staat voor de deur

Sport/sport

NIJKERK Loopgroep2000 houdt in samenwerking met VNG sierhekwerk op zaterdag 8 december voor de vijftiende keer haar Koude Polderloop in Nijkerk. Met start en finish aan de Bellstraat loopt het parcours via het Junckerpad richting de polder, Nekkeveld en Arkelweg onder de dijk langs naar het stoomgemaal
Hertog Reijnout en boven over de dijk, waar het fietspad vernieuwd is, terug. 

Het programma begint om 10.00 uur met de 500 meter voor jeugd 5/6 en 7/8 jaar en aansluitend een 1 kilometer voor de jeugd 9/10 tot 11/12 jaar. Ze zullen strijden voor de medailles goud, zilver en brons. Om 11.00 uur is er de 5 kilometer met een keerpunt op de arkelweg en om 12.00 uur start de 10 kilometer, een door de atletiekunie gecertificeerd parcours.

Runnersworld Amersfoort zorgt voor de prijzen ook in leeftijdsklassen zowel op de 5 als 10 kilometer. De winnaar van de Zandenplasloop in Nunspeet Maarten van
Zetten uit Zoeterwoude zal wederom proberen om voor de winst te gaan, maar het zal wederom een mooie strijd worden, ook bij de dames.

Voor iedereen een mooie herinneringsmedaille en kerstbomen in de verloting. Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl tot vrijdag 7 december om 12.00 uur en op de dag zelf bij VNG Sierhekwerk aan de Bellstraat 4A tot 10 minuten voor de start waar ook de startnummeruitgave is.

Voor alle informatie: www.loopgroep2000.nl.

advertentie