Afbeelding
Aalt Guliker

Tweemaal brons voor Doto-turnsters

Sport/sport

NIJKERKERVEEN Twee Doto-turnsters wonnen zaterdag brons bij de allereerste plaatsingswedstrijd van de vierde divisie. Ellen van Valkengoed turnde een uitstekende stabiele wedstrijd en werd zelfs tweede bij het onderdeel evenwichtsbalk. In het totaal klassement werd Ellen derde bij de categorie junior.

Anna de Goeij turnde samen met Lynn van Wolfswinkel mee met de instappers niveau D1. Lynn werd derde op brug en tweede op de evenwichtsbalk, maar greep uiteindelijk net naast het eremetaal en werd vierde. Anna werd kampioen bij het onderdeel sprong en werd tweede op vloer. Met maar 0.20 punten verschil werd Anna derde.

Helena Serrata de la Rosa turnde dit jaar voor het eerst mee in de vierde divisie en behaalde een keurige tiende plaats.

Michelle de Bock, Nina Hijwegen en Tesse Brons kwamen uit in de categorie jeugd 1 D1 en turnden volgens de verplichte oefenstof. Michelle werd vierde bij sprong met een keurige half in half uit. Ook Nina voerde dezelfde sprong uit over de pegasus en werd derde op dit toestel. Tesse werd kampioen met haar vrije oefening.

In het totaal klassement behaalde Michelle de twaalfde plaats, Nina werd negende en Tesse greep ook net naast de medailles en werd vierde.

Op 2 februari 2019 zal de tweede plaatsingswedstrijd plaatsvinden.

advertentie