Afbeelding
Jordy Schriever

Periodetitel NSC: Ploeg sneller op niveau dan verwacht

Sport/sport

NIJKERK ,,Dit had niemand verwacht," opent trainer John Kamphuis zijn relaas. ,,Zo'n start in de eerste klasse en dan meteen de eerste periodetitel binnenslepen. Blijdschap overheerst, maar nu moeten we verder en vooral realistisch blijven." De 1-4 overwinning bij DOS'37 in Vriezenveen werd zeker gevierd en komende week staat er met Bennekom weer een mooie topper op het programma.

Rob Schoon

,,Het verlies in de beker tegen IJVV was een flinke domper vorige week, maar de ploeg heeft zich goed hersteld", gaat de NSC-trainer verder. ,,Dat was wel een les dat het allemaal niet vanzelf gaat. Wat dat betreft was het een goede les, maar dat is natuurlijk achteraf zo. Liever had ik de bekerwedstrijd gewonnen."

[WIND MEE] Hoewel Kamphuis alleen maar tevreden kan zijn over de start van de competitie met acht winstpartijen, blijft hij kritisch en realistisch. ,,Er zijn nog wel punten te verbeteren en we hebben niet veel te klagen. Het zit ons tot nu toe bijna altijd mee. Ook zaterdag tegen DOS'37 in de eerste helft."

Via Eyup Termelez had NSC de leiding genomen, maar Stef van der Velden maakte al snel gelijk uit een strafschop. ,,Op slag van rust krijgen we een penalty na een domme actie van hun doelman. In eerste instantie ging de penalty er niet in, maar we mochten hem overnemen en toen scoorde Yannick Cornelisz de 1-2. Dan zit het niet tegen en dat op een belangrijk moment."

[MAKKELIJK SCOREN] Na rust liet NSC zien waarom ze koploper zijn, want toen waren ze duidelijk de bovenliggende partij. Termelez bekroonde zijn prima duel met nog twee treffers voor de 1-4 overwinning. ,,Eyup scoort nu heel makkelijk, net als veel anderen overigens. Dat is een groot voordeel, want de nul houden lukt ons nog te weinig. Sowieso spelen we heel stabiel dit seizoen en dat geeft vertrouwen."

Dat concurrent Go Ahead Kampen verloor tegen KHC was door de winst van NSC onbelangrijk, want de periodetitel was al binnen. Wel is de voorsprong van NSC opgelopen tot vier punten. Bennekom is nu de voornaamste concurrent en uitgerekend die ploeg is de komende tegenstander. ,,Dat wordt weer een nieuwe uitdaging waar we naar uitkijken. Het zal absoluut een ander duel worden dan de keer dat we elkaar troffen in de voorbereiding."

[TOPDUEL] Destijds won NSC afgetekend met 6-0. ,,Dat was voorbereiding en Bennekom heeft het nu allemaal goed voor elkaar. Hun sterkte ligt op het middenveld, maar daar hebben wij ook sterke spelers staan. Nu hebben we kunnen genieten, maar zaterdag moeten we vol aan de bak. Ik heb daar vertrouwen in, want het is mooi om te zien hoeveel energie onze jongens steeds weer in de duels steken."

Ver vooruit kijken doet Kamphuis nog niet. ,,Eerst zaterdag en daarna maar verder kijken. Dat we bij de eerste drie eindigen dit seizoen blijft vooralsnog de doelstelling."

advertentie