Afbeelding

Nijkerks karttalent Sacha van ‘t Pad Bosch dominant naar de winst in seizoensopening

22 maart 2023 om 12:38 Overig

NIJKERK Met een zogeheten ‘clean sweep’ in de X30 Junioren-klasse is karter Sacha van ’t Pad Bosch het IAME Benelux-kampioenschap op de best denkbare wijze begonnen in Mariembourg, België. Het dertienjarige karttalent uit Nijkerk won de kwalificatie, de beide heats, én de finale.

,,Dit is een geweldige start van het seizoen. Ik ben dit weekend niet verslagen”, klonk hij triomfantelijk. ,,Ik had de poleposition met twee tienden van een seconde voorsprong. De heats heb ik daarna allebei gewonnen en de finale ook. Ik besef het nog niet echt. Het voelt fijn weer.”

Hoewel de dominantie die Sacha op het circuit van Mariembourg tentoonspreidde opvallend was, was het feit dát hij sterk presteerde dat niet. De snelle Gelderlander staat al sinds jaar en dag te boek als groot talent, geboekstaafd door de vele races en titels die hij de afgelopen jaren won in binnen- en buitenland.

Nu de kop van het seizoen is met zo’n klinkend resultaat, kan Sacha natuurlijk niet wachten tot hij weer mag racen. Toch zal hij even geduld moeten hebben. Want wat zijn eerstvolgende race wordt, weet hij nog niet precies. ,,Ik ga een race rijden in Engeland, Frankrijk of Italië.” Dat hij blijft rijden, is belangrijk, weet hij. ,,Ik moet sowieso in het raceritme blijven. Maar eerst heb ik even rust. Al ga ik sowieso trainen. Ik wil aan mezelf werken, nog beter worden met rijden en daarna de kart doen.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie