De Jaap de Wijn trofee in september 2019.
De Jaap de Wijn trofee in september 2019. Hoevelakens Schaakgenootschap

Het Hoevelakens Schaakgenootschap: ‘We zijn echt een gezelschapsvereniging’

17 september 2021 om 16:25 Overig

HOEVELAKEN Het Hoevelakens Schaakgenootschap telt 44 leden, 18 volwassenen en 26 jeugdleden. Dat is voor de regio een grote jeugdafdeling, maar de afdeling voor volwassenen is relatief klein. ,,We zien dat relatief veel jeugdleden doorstromen naar de volwassenen, maar ook dat ze gaan studeren in een andere stad. We zijn dan ook op zoek naar volwassen leden. Doordat er al een paar beginnende schakers zijn, is er in principe voor iedereen goede tegenstand binnen de vereniging’’, vertelt jeugdleider Dirk Veldhuizen (35) uit Nijkerk. Hij is al 28 jaar lid van het Hoevelakens Schaakgenootschap, waar hij op zijn zevende begon. 

De clubavond is op vrijdagavond in de Rehoboth, het verenigingsgebouw van de hervormde kerk in Hoevelaken. Dan wordt van 18.45 tot 20.15 uur geschaakt door de jeugd en van 20.30 tot 23.00 uur door de volwassenen. ,,In coronatijd moest de locatie twee langere periodes dicht. We hebben toen met verenigingen in Putten en Barneveld online schaaktoernooien georganiseerd voor de jeugd en volwassenen. Dat ging vrij goed, maar achter de computer schaken is toch wat anders dan fysiek achter een bord schaken.”

,,Vanaf september hopen we weer op een normaal seizoen met schaakles (training) en een interne competitie van september tot en met juni, uitgezonderd de vakanties. Met teams van vier of zes spelen we ook tegen andere clubs in de buurt.” Het Hoevelakens Schaakgenootschap is vooral gericht op gezelligheid. ,,We zijn echt een gezelschapsvereniging. Bij ons kun je onder het genot van een drankje serieus schaken. Naast de reguliere competitie zijn er door het jaar heen open toernooien, ook voor andere schakers uit de gemeente, zoals de Jaap de Wijn trofee van 3 september.’’

Smalle Streek 4 Hoevelaken, 06-30711333 (Dirk Veldhuizen). Meer informatie: www.schaakvereniginghoevelaken.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-53488564 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie