De jaarlijkse eindshow is een echt spektakel.
De jaarlijkse eindshow is een echt spektakel. Vatography

Badabounce: dansen voor iedereen

24 september 2021 om 13:18 Overig

NIJKERK Bij Badabounce kan je je heerlijk uitleven. Jong en oud danst er voor de show, voor de conditie of voor het ritmegevoel, maar vooral om heel veel plezier te hebben. En iedereen staat er letterlijk op de eerste plaats.

Arnoud J Spaaij

Jantina en Jarno Klompenhouwer zijn al vijftien jaar bezig met hun dansschool in Nijkerk. Zo lang voelt het helemaal niet. „Badabounce voelt als een familie”, beamen beide over hun passie, „Een dansfamilie waar alle leden zich thuis voelen.”
Badabounce biedt dan ook iedereen de kans om lekker te dansen. Jarno: „Bij ons staat iedereen vooraan. Letterlijk want iedereen mag van tijd tot tijd op de eerste rij staan met dansen.”

PAPA’S Er zijn allerlei groepen bij Badabounce. „G-dance voor mensen met verstandelijke beperking, Swingkids, Dancekids, Bounceladies en de Badaboyzzz. We proberen iedereen zoveel mogelijk met elkaar te laten dansen zodat het past. Meestal is dat leeftijd, maar dat is niet per se noodzakelijk.” Met een beetje trots en gemengd met een vrolijke lach worden de Badapapa’s aangehaald. „Een workout voor voor de papa’s van de kinderen die bij ons dansen. Het ontstond eigenlijk spontaan voor een dansshow. Daar was één onderdeel altijd een optreden van de papa’s en nu is het inmiddels een echte groep geworden.”

CONDITIE Naast volwassenen dansen veel kinderen bij Badabounce, meisjes en jongens, tieners. „Dansen is voor iedereen goed. Het is goed voor je motoriek, het ontwikkelt je expressie, balans, evenwicht en voetenwerk. Voor jongens maken we het echt stoer. En, dat goede voetenwerk is ook bruikbaar als je bijvoorbeeld ook nog aan voetbal doet.”
Dansen geeft je ook nog eens een beregoede conditie. „Dat onderschatten sommigen nog wel eens. Na een dans van een paar minuten kom je echt afgepeigerd van de vloer”, lacht Jarno.

DANCEHALL Er zijn allerlei stijlen. Streetdance, hip hop en daar waar het kan of gewoon leuk is, combineren Jantina en Jarno stijlen. „Veel stromingen beïnvloeden elkaar. Dat zie je met Dancehall. Het is een combinatie van Reggae en Hip hop waar veel van je lichaam en spieren wordt gevraagd.”

Ieder jaar in juni sluit Badabounce het seizoen af met een spetterende jaarshow in De Flint in Amersfoort. „Die moesten we nu opschuiven en hebben we dan ook nog te goed”, legt Jantina uit. „Die is nu in september, natuurlijk aangepast aan de coronaregels.”
Wie zin heeft om ook te dansen bij Badabounce kan met een proefles kennismaken met de danssport. Vanaf 27 september zijn er open lesweken. Aanmelden kan via de website.

Meer op: www.badabounce.nl, tel 06-42213399.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-53488564 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie