Een goed georganiseerde motorrit van STIMON is een sfeervolle tocht.
Een goed georganiseerde motorrit van STIMON is een sfeervolle tocht. Henk Karelsen

STIMON is meer dan alleen motorrijden

16 september 2021 om 18:14 Overig

NIJKERK Van januari tot en met december organiseert STIMON motorritten. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom om deel te nemen, mits de deelnemer in bezit is van motorrijbewijs A, de motor minimaal WA verzekerd is én geen achterstallig onderhoud heeft.

Stichting Motortoerisme Nederland is opgericht op 15 juli 1997 en viert volgend jaar het 25-jarig bestaan. Een kleine tweehonderd motorrijders is lid van STIMON. Ook de regio Nijkerk kent veel motorliefhebbers die zijn aangesloten. ,,Wij presenteren aan onze achterban een leuk programma, dat we in november vaststellen voor het aankomende jaar. Vooraf aanmelden voor de ritten is voor onze leden niet nodig. Ze kunnen zondagmorgen besluiten dat ze ‘s middags gaan rijden. Het is vrijheid blijheid”, aldus Henk Karelsen, voorzitter en mede-oprichter van STIMON.

Meestal wordt gestart vanaf restaurant De Goudreinet in Terschuur, een centraal gelegen locatie langs de A30/A1.
In de wintermaanden zijn er ook andere activiteiten, zoals een clubwandeling en een midwinterbarbecue. De zomer wordt jaarlijks afgesloten met een weekend weg, met overnachting in een gereserveerd hotel. ,,Meestal zijn we dan met een groep van 50 tot 60 motorrijders op pad.’’

Naast de motorritten assisteert STIMON vrijwillig bij sportevenementen: al jaren bij de Halve Marathon van Nijkerk en de Arkervaartloop, dit jaar op 16 oktober. ,,Dan worden we gevraagd om verkeersaanwijzingen te geven.’’
Ook is er binnen STIMON jaarlijks een cursus reanimatie. Voor aansluiten bij STIMON is de jaarlijkse bijdrage 32,50 euro.

Wie zich vanaf 8 september aanmeldt, betaalt tot 31 december slechts 10 euro. Vrijblijvend een clubblad aanvragen of een rit meerijden kan via stimon.bericht@kpnplanet.nl of www.stimon.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-53488564 of g.otten@bdu.nl.

advertentie
advertentie