Twan Klaassen (BMX) werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap.
Twan Klaassen (BMX) werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap. Gemeente Nijkerk
Video

Gemeente huldigt Nijkerkse sportkampioenen in korte film

23 januari 2021 om 17:35 Overig

NIJKERK In alle opzichten was het jaar 2020 door alle coronamaatregelen een bijzonder jaar. Ook de huldiging van de sportkampioenen op een podium tijdens de nieuwjaarsreceptie kon eind december 2020 niet doorgaan. In een mooie overzichtsfilm huldigt de gemeente de Nijkerkse sportkampioenen.

Hiermee feliciteert de gemeente de kampioenen die het afgelopen jaar op het podium stonden. In aanmerking voor deze huldiging komen alle sporters die een medaille behaald hebben bij een officieel Nederlands, Europees of Wereldkampioenschap. Het moet daarbij gaan om een wedstrijd die is gehouden onder toezicht van een door NOC*NSF erkende bond. Of een wedstrijd van een sportvereniging die aangesloten is bij een bond die erkend is door het NOC*NSF. Ook moet de sportvereniging of topsportorganisatie waarbij de sporter is aangesloten lid zijn van een organisatie die is aangesloten bij de NOC*NSF.

‘HOUD MOED’ Sportwethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: ,,Wat een geweldige prestaties in dit moeilijke jaar. Jammer is het dat veel sportwedstrijden niet door konden gaan. Dubbel blij ben ik met de fantastische sportkampioenen dit jaar. Zij hielden het trainen vol en vol overgave bleven zij met hun sport bezig. Sport is leuk en gezond. Of je nu een prof, een amateur of gewoon een recreant bent. Uiteindelijk gaat het er om dat je geniet van je sport of je dit nu doet in teamverband of individueel. Als kampioen of als je eindigt in de middenmoot of als verliezer. Houd altijd vol. Dat wil ik zeggen tegen alle sporters. Houd moed. Mogelijk eindig ook jij een keer op een podium. En samen komen we uit deze corona crisis.”

KAMPIOENEN Deze kampioenen die dit jaar schitteren in de film:

- Badabounce Dansgroep: Team Whoop! (bestaande uit 13 dansers in de leeftijd van 13 tot 17 jaar) werd Nederlands Kampioen. Team Motiv8ed (bestaande uit 7 dansers in de leeftijd 18+) werd Nederlands Kampioen