Hans van den Bor (vierde): 'Wij hebben veel inzicht en voor ons geldt dan ook nog steeds: 'twee vingers in de neus', als we tegen het eerste team van Sparta Basketbal spelen.'
Hans van den Bor (vierde): 'Wij hebben veel inzicht en voor ons geldt dan ook nog steeds: 'twee vingers in de neus', als we tegen het eerste team van Sparta Basketbal spelen.' Eigen foto

Even vragen aan: Hans van den Bor (Sparta Basketball all stars)

Overig Even vragen aan

NIJKERK De 53-jarige Hans van den Bor is eigenaar van een kledingzaak voor dames, heren en kinderen, en speelt basketbal in het 'all star team' van Sparta Basketball. Dat team stelt hij even voor.

,,Ik speel op de positie van links-forward of guard, en wil er nog wel even bij vermelden dat de term 'all star team' echt bij ons past. Wij hebben veel inzicht en voor ons geldt dan ook nog steeds: 'twee vingers in de neus', als we tegen het eerste team van Sparta Basketball spelen. Veel ervaring, betere schutters, meer gewicht, kortom; teveel om op te noemen.

Even vragen aan is een ludieke sportrubriek. Spelers en speelsters van diverse sportteams komen aan het woord en geven antwoord op niet-alledaagse vragen.

Met welke ploeggenoot zou je een perfecte vakantie hebben?

Dat is mijn maatje Rene van Corler. Ik ken hem al sinds mijn geboorte, Rene is precies één week ouder dan ik. We zijn al vrienden sinds we een jaar of twaalf waren. We zijn daarom ook al héél vaak op pad, op vakantie en op uit de hand gelopen uitjes geweest en doen dat nog steeds. Met basketbal weet ik altijd precies wat zijn 'move' gaat worden en dat is wederzijds: hij kent mij als beste, weet ook precies hoeveel Bacardi in mijn glas moet, voelt dat echt goed aan!

Welke sporter was vroeger je held of voorbeeld?

Als ik het bij het basketbal moet houden, dan is dat basketballer Earvin 'magic' Johnson. Hij was de point-guard (spelverdeler) bij de Los Angeles Lakers, heel lang geleden.

Meestal rond 23.53 uur neemt hij de laatste, en om 2.29 uur de aller-, allerlaatste

Wat is de grappigste vorm van kleedkamerhumor die jij hebt meegemaakt?

Dat is niet zo moeilijk: toen ik nog bij de junioren speelde, had eigenlijk nooit iemand douchecrème of zeep bij zich, behalve ik natuurlijk, en dat is eigenlijk nu nog steeds het geval. Dus ik heb toen in mijn lege douchecrèmeverpakking Midalgan (geeft een verwarmende werking bij vastzittende spieren) gedaan. En deze dus in ruime hoeveelheid onder de douche gegeven aan mijn teamgenoten... Ik kan je zeggen, samen met water geeft dit een enorm warm(rood) gevoel onder de douche.

Welke relatief kleine medespeler is verrassend sterk in de lucht?

Nou dat is een makkelijke vraag: Hans Engels van 2.03 meter. Hij heeft vaak de basketring in zijn voorhoofd staan, zo hoog springt hij!

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


Eigen foto

Wie is het meest actief in jullie groeps-Whatsapp?

Dat is Petra Gillies, de drijvende kracht achter dit krachtige team. Niets is haar teveel: alles, maar dan ook alles komt op haar schouders neer, van alcoholische versnaperingen na- of tijdens het trainen tot aan het regelen van nieuwe tenue’s, omdat we weer afgevallen zijn door het vele trainen... ik dwaal af. Maar de vraag was eigenlijk: 'Wie is het meest actief in degroeps-app, antwoord: Petra!

Bart van den Pol loopt in een wedstrijd denk ik vijfmaal de afstand die ik loop

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten?

Eigenlijk met twee teamgenoten: Arjen Houweling is onze beste schutter, en erg gezellig voor, na en tijdens wedstrijden. Hij is snackkoning van Sparta Basketball, 'mister frikandel in stukjes'.
En Menno Everts. Hij is 25 jaar jonger, en is nog erg soepel, springt hoog en is - denk ik - de meest complete speler van ons allemaal.

Wie is de joker van het team?

Dat is Louk. Met 2.09 meter erg atletisch ondanks zijn lengte en hij geeft werkelijk alles tijdens trainingen en wedstrijden. Ook erg belangrijk: gaat nooit meer naar huis als de derde helft begonnen is. Meestal rond 23.53 uur neemt hij de laatste, en om 2.29 uur de aller-, allerlaatste. Hij neemt vaak zijn camper mee tijdens wedstrijden, zodat hij kan blijven slapen.

Wie loopt het meest zijn neus te drukken tijdens het inlopen of warmlopen?

Dat is voor mij ook eigenlijk wel een gemakkelijke vraag om te beantwoorden: eigenlijk is iedereen gelijk warm als we de zaal betreden. Wij hebben namelijk een pot tijgerbalsem (grootverpakking, extra hot!) in de kleedkamer staan, dus 'warm' zijn we allemaal. Als ik toch één naam moet noemen, is dat misschien wel Gerjan. Hij is altijd 20 minuten later, of de training nu begint om 20.00 of 20.30 uur: dat maakt niet uit. Standaard 20 minuten later is de norm, of het kan zijn dat hij zich de sterspeler van dit team voelt (daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht). Hij is overigens erg fanatiek en geeft alles tijdens trainingen.

Wat is de meest fanatieke speler binnen jullie team?

Ahmed Maguillej. Als hij geen blessure heeft, is dat wel onze fanatiekste speler. Hij weet alles sowieso beter en heeft in diverse landen op een hoog niveau gespeeld.
Of misschien toch Bart van den Pol? Hij loopt in een wedstrijd denk ik vijfmaal de afstand die ik loop.

Spelverdeler Herman Hoexem heeft de beste 'schwalbe' in huis van ons allemaal

Zijn er verder nog opvallende sterke of zwakke punten binnen het team?

Spelverdeler Herman Hoexem (Bacardi-cola) heeft de beste 'schwalbe' in huis van ons allemaal. Hij heeft ook veel dezelfde bewegingen in huis waar je steeds weer intrapt eigenlijk. De Arjen Robben van ons basketbalteam.
Peter de Haan is onze schutter en het maakt niet uit waar hij staat - of het nu binnen of buiten het veld is, of het nu 3 of 5 meter van de basket is - schieten doet hij.
En dan hebben we nog Gert Jan, de man van de dribbel, de man van de passing, de man van... Noem maar op: hij kan het!

Zijn er nog nieuwkomers binnen het team?

Een nieuwkomer is het niet echt meer, maar zijn naam is Ferry van de Berg; een speler waar we (vooral ik) tegen zeg: 'Rustig aan, je hebt veel meer tijd dan je denkt'. Hij gaat steeds beter basketballen, en gaat 70 minuten volop tijdens een training van 60 minuten.
De laatste nieuwkomer is William de Derde van Oranje Nassau, de oudste speler van ons team, maar altijd fanatiek. Helaas is hij al geruime tijd uit de running door een blessure.

advertentie