Winnend bekerteam v.l.n.r. Tim de Jongh, Gerben van Pel, Martin Veldhuizen en Daan van Pel
Winnend bekerteam v.l.n.r. Tim de Jongh, Gerben van Pel, Martin Veldhuizen en Daan van Pel Dirk Veldhuizen

HSG stunt in beker tegen OZU

25 januari 2020 om 00:49 Overig Deel je nieuws

Het Hoevelakens Schaakgenootschap heeft vrijdag de derde ronde van het regionale bekertoernooi bereikt. Het team stuntte door van Oud Zuylen Utrecht (OZU) te winnen. Het werd 2.5-1.5 voor de Hoevelakers. Niet eerder bereikte een Hoevelakens team de derde ronde.

Sterren van de avond waren Tim de Jongh en Daan van Pel. Zij zetten wereldprestaties neer door spelers te verslaan die op papier zeer veel sterker zijn. Van Pel had een moeilijke partij met kansen voor beide spelers, maar hij wist aan het langste eind te trekken. De Jongh speelde een zeer verzorgde partij en bouwde een fantastische aanval op die zijn tegenstander niet meer kon tegenhouden.

Captain Gerben van Pel offerde een stuk op om remise te maken tegen een sterkere tegenstander toen hij zag dat er goede kansen waren voor de andere spelers. . Deze remise was samen met de winstpartijen voldoende om de wedstrijd van OZU te winnen. Martin Veldhuizen verloor zijn partij, zijn tegenstander wist met een goed gecoördineerde aanval de partij te winnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie