Teo de Haan (bovenste rij, vijfde): 'Ik ga snel de kleedkamer uit om te ontsnappen aan de vreselijke muziek van tegenwoordig.'
Teo de Haan (bovenste rij, vijfde): 'Ik ga snel de kleedkamer uit om te ontsnappen aan de vreselijke muziek van tegenwoordig.' Eigen foto

Even vragen aan: Teo de Haan (Walk Inn Boys 2)

Overig Even vragen aan

NIJKERK De 40-jarige Teo de Haan voetbalt op het veld bij Sparta Nijkerk 6 en in de zaal bij Walk Inn Boys 2. 'In beide disciplines ben ik in de spits te vinden.'

Even vragen aan is een ludieke sportrubriek van Stadnijkerk.nl. In de rubriek komen spelers van diverse sportteams aan het woord. Ze beantwoorden niet-alledaagse vragen en bieden zo een inkijkje in hoe het er aan toe gaat in hun team of tak van sport. De directeur, eigenaar, loodschef, planner en administrateur bij G.L. de Haan Transport zoomt in deze rubriek in op zijn zaalvoetbalteam.

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben?
Met onze trainer/coach Bart Bosch deel ik de liefde voor het skiën en het drinken van een biertje na afloop daarvan, dat hebben we al een aantal keren in de praktijk gebracht.

Wie is het lievelingetje van de trainer?
Joost van den Brink.

Welke (prof)voetballer was vroeger je held of voorbeeld? 
Ronaldo Luis Nazario de Lima, oftewel de dikke Ronaldo uit Brazilië.

Wie is het meest ijdel in je team?
Gerwin ‘Buntje Brezj’ van de Bunt, altijd met z’n haartjes bezig, en zelfs enige tijd zo’n akelig knotje op z’n hoofd gehad.

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team?
Dat ben ik zelf, als ik er in sta scoren we het meest en krijgen we het minst tegen. Als we met 4-2 verloren hebben, zeg ik regelmatig dat ik met 1-2 gewonnen heb, omdat ik er niet in stond bij de tegengoals. Overigens hanteert Joost van den Brink dezelfde methode.

Als z'n meisje naar de kapper moet kan 'ie nietMet wie zou jij een dag willen ruilen?
Met Dennis Helmers, die ‘werkt’ momenteel voor de Marechaussee op Curaçao.

Wie heeft de leukste spelersvrouw(-man)?
Ik zelf natuurlijk. Mijn vrouw is de dochter van de oprichter van de club Lub Vedder, die vroeger de Walk Inn Bar aan het Singel in Nijkerk uitbaatte, vandaar ook de naam van de club. Vandaar wellicht ook mijn jarenlange uitverkiezing in het eerste van de club?

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren?
Matthijs de Greef en Teo de Haan altijd in de basis, Joost van den Brink op 't bankie laten beginnen; dan is 'ie getergd en komt 'ie scherp tussen de lijnen.

Wie mag wel eens vaker een rondje geven?
Onze teammanager Lensen, beheerder van de pot. Maar zelf halen, ho maar.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen?
Ik dicht onze keeper Micha zeer geringe chauffeurskwaliteiten toe.

Met welke teamgenoot zou je wel van voetbalkwaliteiten willen wisselen?
Arjan van de Horst alias Arie de Knaller: de schaar die hij eruit gooit en waarmee hij - zelfs nu hij 50 is - nog zijn tegenstanders in de luren legt, is onnavolgbaar.

Hij heeft zelfs enige tijd zo'n akelig knotje op z'n hoofd gehadWie is het meest actief in jullie groeps-WhatsApp?
Gek genoeg is dat onze oud-coach Michel van den Brink, die gek is van selfies en interviews met zichzelf en ons daar vervolgens mee bestookt.

Welke speler kent ze allemaal en heeft de tegenstander al volledig geanalyseerd op eventuele zwakke punten?
Onze coach Bart Bosch uiteraard. Overigens benoemt ie dan meestal juist de sterke punten en een sterke tegenstander. Meestal wordt dan vrij duidelijk vermeld dat ik die sterke tegenstander niet moet verdedigen, gezien maar zeer geringe verdedigende kwaliteiten en mijn wendbaarheid gelijk die van een trein.

Wie is van de muziek in de kleedkamer of tijdens uitjes?
Micha zorgt altijd voor de muziek, helaas liggen zijn voorkeuren en die van mij mijlenver uit elkaar.

Wie loopt zich het meest te drukken tijdens loopoefeningen?
We trainen niet, trainen is immers voor de talentlozen. Maar tijdens de warming-up doe ik zelf het minst mee.

Trainen is immers voor de talentlozenEn andersom: welke speler weet tijdens de warming-up vaak nog niet wie die dag de tegenstander is?
Johan Bouw, die gaat altijd uit van zijn eigen kwaliteiten. Als 'ie tenminste aanwezig is natuurlijk, want als z’n meisje naar de kapper moet kan 'ie niet.

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan?
Dennis Helmers wordt door intimi nog wel eens Storm genoemd, dat heeft ie overgehouden aan zijn militaire manier van een achtermuur van iemands huis beklimmen na een flink aantal alcoholische versnaperingen. Overigens past de naam ook prima bij zijn stijl van voetballen, als 'ie binnen de lijnen staat begint 'ie te razen als een wilde. Na de wedstrijd gaat de storm weer liggen.

Wie moet consequent in de gaten worden gehouden tijdens een stapavond?
Dat blijft natuurlijk privé, maar als Arie de Knaller één van z’n Hawaii-bloesjes aantrekt, is het vrouwelijk schoon niet van 'm weg te slaan.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen?
Geen rituelen, zo snel mogelijk de kleedkamer uit om te ontsnappen aan de vreselijke muziek van tegenwoordig.

Welke medespeler zou na een vliegtuigcrash zijn weg uit de jungle wel weten te ‘survivallen’?
Martijn ‘Mullie’ Muller zou daar geen problemen mee hebben, die vangt regelmatig vissen die groter zijn dan hij zelf.

Welke ‘luxepoes’ zou het nog geen twee uurtjes uithouden?
Bart Bosch zou binnen twee uur om zijn moeder roepen, denk ik.

'Meestal wordt vrij duidelijk vermeld dat ik die sterke tegenstander níet moet verdedigen, gezien de maar zeer geringe verdedigende kwaliteiten en mijn wendbaarheid gelijk die van een trein.'
advertentie