Wandelaars
Wandelaars Gezondheidscentra

Flinke groep deelnemers bekroont wekenlange inspanning in eindweek Nijkerk Challenge 2019

20 september 2019 om 13:38 Overig Deel je nieuws

Nijkerk, 16 september 2019 / Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september 2019 vindt voor de zesde keer de eindweek van de Nijkerk Challenge plaats. Naar verwachting zo’n 60 tot 70 wandelaars lopen dan vier dagen lang een afstand van 5, 10 of 15 kilometer. Zij hebben hiervoor een half jaar lang met elkaar getraind met als doel gezonder en fitter te worden. Bij de Challenge gaat het om in beweging komen, samen wandelen, gezelligheid, je vitaler voelen. De Nijkerk Challenge 2019 is georganiseerd door Stichting Gezondheidscentra Nijkerk in samenwerking met Nijkerk Sportief en Gezond en wordt (financieel) ondersteund door de gemeente Nijkerk. Het motto bij de Challenge is: bewegen loont, je wordt er altijd beter van. 

 

De Nijkerk Challenge is bedoeld voor alle volwassenen en ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het actiever worden. Vanaf april is er een half jaar lang wekelijks met een enthousiaste groep gewandeld in en rondom Nijkerk, onder begeleiding van zorgverleners van de Gezondheidscentra, buurtsportcoaches en ervaren wandelaars. Ook waren er beweeg clinics met sport, spel, conditie en balans. Zo werd toegewerkt naar de uitdaging van de eindweek. Door het wekelijkse wandelen verleggen de deelnemers persoonlijke grenzen, maken zij nieuwe contacten en voelen zij zich fitter. Veel wandelaars blijven ook na de Challenge-periode in beweging. 

 

Routes slotweek Nijkerk Challenge

In de eerste drie dagen van de Challenge lopen de deelnemers routes in de Soesterduinen, Apeldoorn en Uddel. Op de vierde en laatste Challenge-dag, zaterdag 28 september, sluit de groep wandelaars van de Nijkerk Challenge aan bij het slotfestival van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Circa 4.000 wandelaars uit heel Nederland ervaren hier een bijzondere dag met mooie wandelroutes en allerlei informatie en activiteiten rondom leefstijl.

 

Zo veel mogelijk mensen stimuleren om meer te bewegen

Bas van de Goor, initiatiefnemer van de Nationale Diabetes Challenge, gaf afgelopen maart informatie over de Nijkerk Challenge tijdens de drukbezochte informatieavond in Nijkerk. Hij wist veel mensen te inspireren om mee te gaan doen. Dit leidde uiteindelijk tot een groep van ongeveer 75 deelnemers die 28 september vanuit Nijkerk met een bus naar Den Haag reist voor de slotdag van de Nijkerk Challenge 2019.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie