Afbeelding
Deroue Racing

Succesvol weekend voor Team Deroue Motoren uit Nijkerkerveen

30 mei 2023 om 07:55 Motorsport

NIJKERKERVEEN Afgelopen weekend werd de derde IDC race van het jaar verreden op het TT circuit Assen. Na op de vrijdag de trainingssessies te hebben gereden, ging Michael Mijnten uitkomend voor Deroue motoren Nijkerkerveen in het IDC Pro600 klassement vol vertrouwen de kwalificaties in. Michael reed een paar snelle rondes in kwalificatie 1, wat resulteerde in een voorlopige eerste startpositie. 

In kwalificatie 2 kon Mijnten zijn tijd niet verscherpen, hierdoor blijft de tijd uit kwalificatie 1 staan en resulteerde dit in een derde startpositie. Hilco Borger eist de polepositie op met naast Erwin Jacobs en Michael Mijnten. Wetend dat de snelheid er goed inzit en er een nieuwe achterband gestoken wordt voor aanvang van de race, ging Mijnten vol vertrouwen de race in. Het team en Mijnten hadden hoog ingezet en wilde dan ook proberen een podiumplaats te behalen. 

Om 16.15 ging de race van start, een startveld van 32 motoren van diverse merken en teams op het TT circuit van Assen. Michael Mijnten kwam goed van zijn plek, maar door een touche in de haarbocht viel hij terug naar P5. Vanaf P5 wist hij zich knap naar voren te werken in een sterke groep van rijders. Dit groepje vocht dan ook om P1 tot P5. Mijnten wist ronde na ronde wel weer een plaats goed te maken, alleen aankomend bij de Ruskenhoek had hij weer een touche. Hierdoor viel hij iets terug en moest hij zich weer terugvechten. 

VOORSPRONG

Na zeer sterke rondetijden neer te zetten in de zevende en achtste ronde van de race had hij dan ook de aansluiting met P1. Mijnten wist zich in ronde acht op P1 te zetten, en na een gevecht in ronde negen wist Mijnten dat hij zich in de laatste ronde los moest rijden om zeker te zijn van P1. Hij kon in de laatste ronde een tandje bijzetten en wist hiermee dan ook de race op een seconde voorsprong te winnen. Dankzij dit sterke optreden staat hij op P1 in het kampioenschap. Hierdoor gaan Mijnten en het team vol vertrouwen de volgende race in. Deze zal worden verreden op 10-06 op het TT circuit Assen. 

OPSTEKER

,,Deels een verassing om de winst te pakken, afgelopen week heeft het team onder leiding van Sjoerd de Goede bij Deroue Motoren gewerkt een de prestaties van het motorblok. De hoop op een goed resultaat is dan natuurlijk altijd extra sterk aanwezig. Als het harde werken zich in de praktijk dan op deze manier uitbetaald is het natuurlijk een enorme opsteker en motivatie. Nu hopen dat we het momentum vast weten te houden. Op naar de volgende race”, aldus Michael Mijnten. 

Dankzij de goede uitslag springt team Deroue Motoren – PevanHa Carpets naar de koppositie in het klassement. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie