Afbeelding
KV Telstar

Koppositie blijft in handen van Telstar/Schoonderbeek 1

4 december 2023 om 09:20 Korfbal

HOEVELAKEN Na drie gewonnen wedstrijden was sporthal ‘De Slag’ weer het strijdtoneel voor de tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Telstar/Schoonderbeek 1 mocht zich op gaan maken om de gasten uit Rheden te verwelkomen. Op papier was dit de nummer 1 tegen de nummer 7, terwijl Telstar dit bekeek als een tegenstander waar niet makkelijk van gewonnen zou kunnen worden. Elke week wordt er hard gewerkt om die twee punten te behouden, ook ditmaal stonden de spelers startklaar om de wedstrijd te beginnen.

door Bente ten Ham

Na het fluitsignaal ging de wedstrijd van start. Met nog geen vijf seconden op de klok verstreken werd er al een felle actie naar binnen ingezet, waardoor de 1-0 op het scorebord werd gezet. Ook de 2-0 volgde snel, Telstar 1 had een flitsende start waar de bezoekers niet veel op te zeggen hadden. De goals bleven maar komen in de eerste tien minuten, waardoor de stand al snel uitschoot naar 10-2. Er werd met scherp geschoten in de aanval, maar ook de verdedigers lieten de kaas niet van het brood eten. In de verdediging een onderschepping, gelijk daarna in de aanval een goal. Totdat het even wat stroever verliep, Rheko wist goed voor te verdedigen waardoor de thuisploeg het eigen spel niet lekker kon spelen. Zo pakte de uitploeg af en toe wat goaltjes mee, wat de ruststand bracht op 14-6.

In de tweede helft ging de knop bij Telstar 1 weer om, ook deze eerste aanval werd goed benut met een doorloopbal. Rheko had het moeilijk met de verdedigende druk, toch viel er af en toe een goal voor hen binnen. Helaas waren zij een maatje te klein om het de nummer 1 vanuit de poule lastig te maken. Telstar 1 liet zijn klasse weer eens zien, een goed samenwerkend team dat veel over verschillende schijven kan scoren.

Met vier gewonnen wedstrijden en acht punten wordt de koppositie verdedigd door Telstar/Schoonderbeek 1, volgende week zaterdag 9 december zal het team zich verplaatsen naar Nunspeet. Hier zal er een belangrijke wedstrijd gespeeld worden tegen Hellas ‘63 die momenteel op de tweede plek staan met zes punten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie