Maureen van Goethem/KV Telstar

Telstar/Schoonderbeek 1 hard onderuit in Enschede

30 januari 2023 om 09:39 Korfbal

HOEVELAKEN Telstar is er in Enschede niet in geslaagd de twee punten binnen te halen. Telstar 2 was vrij afgelopen zaterdag en dus kon de hoofdmacht uit Hoevelaken op (bijna) volle oorlogssterkte afreizen naar het oosten van Overijssel.

Ondanks dat startte de ploeg uit Hoevelaken allesbehalve veelbelovend. Vanaf het begin van de wedstrijd liep de ploeg achter de feiten aan. NRC’22 was werkelijk ontketend in de openingsfase. Na tien minuten stond er hierdoor al een 8-2 tussenstand op het scorebord. Een poging om het ritme van de thuisploeg te breken middels een time-out sorteerde niet direct effect. Bij vlagen wist Telstar 1 niet waar ze het zoeken moesten. De thuisploeg bleef scoren, maar bij een verschil van tien doelpunten wisten de Hoevelakers ook nog twee doelpunten te maken. Bij een tussenstand van maar liefst 13-4 floot de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft was het beeld niet veel anders. De uitploeg had niets in te brengen tegen de fysieke én makkelijk scorende tegenstander. NRC’22 had de wedstrijd in de tang en heel mondjesmaat wist Telstar een goedlopende aanval af te ronden met een doelpunt. Waar vorige week veel lukte, lukte er afgelopen zaterdag heel erg weinig. Veel slordig balverlies, korte aanvallen en een gebrek aan discipline in de verdediging deed de ploeg de das om. In de laatste tien minuten wist Telstar nog een paar goaltjes te maken. Noemenswaardig was nog het debuut van Eline de Korte in Telstar 1. Ze wist haar eerste invalbeurt in S1 nog te bekronen met een doelpunt. Bij een stand van maar 25-10 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een hard gelag voor de equipe van Herman Egberts. Na een klinkende overwinning vorige week was deze harde nederlaag toch wel een flinke dreun. Volgende week wacht Woudenberg 1 in sporthal De Slag. De blik zal alweer op die wedstrijd staan. Telstar is genoodzaakt om op korte termijn punten te pakken, wil het niet tegen degradatie gaan korfballen. Aanvang van S1 is om 19.50 uur, maar eerst speelt Telstar 2 om 18.30 uur tegen Wageningen 3.