Maureen van Goethem/KV Telstar

Hard werken en een beetje Geluk voor Telstar 1

24 januari 2023 om 11:44 Korfbal

HOEVELAKEN Telstar 2 mocht het zaterdag 21 januari opnemen tegen DVO 4. Ondanks de goede eerste helft van Telstar, nam DVO de punten mee naar Bennenkom. Hierna moest Telstar 1 winnen van hun gasten uit Almelo.

Telstar 1 begon de wedstrijd scherp door snel een score van 7-3 op het board te zetten. Het verdedigende werk van de Hoevelakers zorgde ervoor dat AKC het tot dit punt aanvallend lastig had. Waar aan de kant van Telstar goals vielen, was AKC op zoek naar mogelijkheden om bij de korf te komen.

Ondanks de voorsprong van Telstar was de wedstrijd nog niet gespeeld. Telstar liet vanaf dit moment in de eerste helft zien wat ze afgelopen weken vaker hebben laten zien. Verliest het team focus? Ervaart het team druk nu ze voorstaan? Hoe dan ook zorgde het ervoor dat de tegenstanders ruimte ervoeren en pakten. Toen het team uit Almelo doorpakte, lieten ook zij zien dat ze in een korte tijd doelpunten aan hun kant van het board konden zetten.

In een time-out schudde de coach van het team uit Hoevelaken zijn spelers opnieuw wakker. Het team van Telstar moest hierna laten zien dat ze, net als aan het begin van de wedstrijd, het weer op konden pakken. De wijze woorden van Egberts leken nog niet genoeg te zijn, want de teams gingen de rust in met een gelijke stand.

Met gespannen, maar opgeheven hoofden liepen de roodhemden na de rust het veld in hun eigen zaal weer op. Het begon spannend. Beide teams hadden nu gelijke kansen, maar wie zou er aan het langste eind trekken? De Hoevelakers hadden ‘Geluk’ met een grote G, want het team werkte hard en Joost en Jelle (Geluk) scoorden samen 16 doelpunten. Er werd nu meer ontspannen gekorfbald. Het team had energie en straalde dat uit. Ze eindigden de wedstrijd met: 29-20.

Aankomende week gaat de selectie weer hard aan het werk om te trainen voor de wedstrijd van Telstar 1. Telstar 2 mag nog even ademen halen; zij hebben aankomende zaterdag geen wedstrijd. Zij zullen hun selectiegenoten aanmoedigen in de zaal van NRC in Enschede.