Afbeelding
pixabay.com

Hooijer kondigt vertrek bij Sparta korfbal aan

14 december 2021 om 16:34 Korfbal

NIJKERK Coen Hooijer stopt in de zomer na drie seizoenen als trainer van de korfballers van Sparta Nijkerk. Dat besluit deelde hij de selectie dit weekend mee. De 41-jarige inwoner van Renkum zegt met gemengde gevoelens te stoppen en voert daar meerdere redenen voor aan. 

,,Het zijn rare coronaseizoenen, maar ik heb het fijn gehad en dat gevoel is er nog steeds. Sparta is een club met veel potentie en ik heb 2,5 jaar met een leuke, gave groep spelers gewerkt. Er komt ook een mooie groep spelers aan. Deze ‘jonge generatie’ verdient eerlijke kansen en dat kan niet in één jaar. Dan vind ik dat je drie jaar moet bouwen of moet stoppen.’’

PLEZIER Hooijer kiest voor dat laatste en volgt zijn gevoel. ,,Elke hoofdcoach is een passant. Een nieuwe coach betekent voor hun nieuwe kansen. Daarbij komen nog een paar randzaken die mij de knoop deden doorhakken. Voor mij is dit het startschot voor een mooie laatste halfjaar. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel plezier samen beleven.’’

Hooijer promoveerde in zijn eerste jaar naar de eerste klasse. Dat zaalseizoen werd door corona niet afgemaakt en het afgelopen zaalseizoen werd helemaal niet gespeeld. Dit seizoen speelde Sparta slechts één wedstrijd in een zware eerste klasse C, maar het resultaat tegen Dindoa (14-32) werd door de bond met het stilleggen van de competitie weer geschrapt. Op het veld staan de Nijkerkers derde in de tweede klasse C.

De technische commissie zegt het vertrek te betreuren, maar begrip te tonen. De TC gaat de komende weken op zoek naar een opvolger, die na de zomer zal starten.

Door Marco Jansen

advertentie
advertentie