Selectie KV Telstar KV Telstar / JB

Telstar 1 verliest van Rapid en moet direct in de achtervolging

25 november 2019 om 14:56 Korfbal Deel je nieuws

Telstar 1 is er in de eerste speelronde niet in geslaagd belangrijke punten te pakken. In Haarlem werd verloren van Rapid 1. Vooraf werd al gewaarschuwd dat Rapid een gevaarlijke ploeg was. Rapid troefde Telstar op alle fronten af en hield terecht de punten in eigen huis.

Voordat Telstar 1 aantrad was het eerst de beurt aan Telstar 2. Zij wisten hun wedstrijd wel winnend af te sluiten. Na een gelijk opgaande openingsfase was het Telstar 2 dat het initiatief naar zich toetrok en zo de punten naar Hoevelaken meenam.

Om 19:30 stond Telstar 1 op het veld om haar wedstrijd te spelen. Telstar dat haar laatste vijf wedstrijden (inclusief oefenwedstrijden) winnend wist af te sluiten zat op een roze wolk maar viel daar ongenadig hard vanaf. Vanaf het begin van de wedstrijd wist Rapid aan de goede kant van de score te blijven en het de Hoevelakers, waar Sander Voets in de basis begon op de plek van Joost Geluk, ontzettend moeilijk te maken. Telstar kwam eerst met twee punten achter alvorens de ploeg ook met vier punten verschil achter kwam. Een rush net voor de rust zorgde ervoor dat beide ploegen toch nog met een gelijke stand de kleedkamers opzochten. In de rust werd besproken dat we vooral onze rust moesten pakken.

En dat deed de ploeg, té veel. Op veel momenten zat Telstar te slapen en kreeg het een domme goal tegen. Rapid koos er in de tweede helft voor om achter te verdedigen. Een probleem waar Telstar op het veld bij een enkele tegenstander ook al tegen aanliep en dit zaalseizoen ongetwijfeld nog vaker tegen zal komen. Telstar haalde een laag rendement als het überhaupt al tot meerdere schoten in een aanval wist te komen. Het ei van Columbus werd niet gevonden en dus liep Rapid steeds verder uit. Bij een stand van 23-19 verlieten de spelers het veld. Telstar werd op alle fronten afgetroefd, vooral tactisch.

Één zwaluw maakt nog geen zomer. Een zin die de laatste weken bij Telstar 1 wel vaker uitgesproken is. Aan deze zin zal het deze week nog wel even terugdenken als het de wedstrijd evalueert. De ploeg wil dit zaalseizoen vol voor het kampioenschap gaan en dus zal deze nederlaag bij een incident moeten blijven. Er zal ongetwijfeld hard getraind worden om ook oplossingen voor het achterverdedigen te hebben.

De blik van de spelers moet weer op zaterdag. Dan zal ZKC’31 de tegenstander zijn in ‘De Slag’ in Hoevelaken. Telstar heeft als collectief gefaald maar gaat dat met jullie support weer om te draaien. Om 19:30 uur zal de wedstrijd beginnen waarna Telstar 2 de dag om 20:45 uur zal afsluiten met haar wedstrijd.