Sparta Korfbal blijft thuis ongeslagen

Korfbal Deel je nieuws

In de derde westrijd kwam gedeeld koploper Fiducia uit Vleuten op bezoek, wederom een onbekende tegenstander voor de Nijkerkers. In het voorprogramma wist Sparta 2 vrij eenvoudig af te rekenen met de reserves van Fiducia en dat gaf de toeschouwer hoop. Dat het bij de hoofdmacht niet zo vanzelfsprekend ging, was aan de eindstand te zien. 21-20.

Op een zonovergoten sportpark Luxool in Nijkerk floot scheidsrechter Ruizendaal klokslag 15.30 uur voor het begin van de wedstrijd. In de beginfase was het vooral stuivertje wisselen, om en om kwamen beide ploegen tot scoren. Het was Sparta wat steeds aan de goede kant van de score stond, uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 11-9 tussenstand.

Na de onderbreking was het Sparta wat als eerste tot score kwam, voor het eerst was er een gaatje van drie doelpunten. Doordrukken zou je zeggen.. Fiducia liet zien dat zij een taaie tegenstander waren, vrij eenvoudig wisten zijn het gaatje te verkleinen en zelfs te dichten. Sparta moest opnieuw een stapje harder zetten en wist ditmaal een gaatje van 4 punten te slaan. Jullie raden het al, opnieuw was het Fiducia wat zich in allerlei bochten wrong om het gaatje weer teniet te doen. Dat lukte en zo ontstond er een fantastische slotfase voor het in grote getalen aanwezige publiek. Via een 19-19 stand wist Sparta wederom op voorsprong te komen, Fiducia pareerde snel en bracht de stand terug op 20-gelijk. Aan de kant van Sparta was het matchwinner Martijn Kuijpers die in de laatste Spartaanse aanval de 21e maakte, Fiducia kreeg nog een enorme kans op een verdient punt, maar helaas voor hen wist deze bal niet eens de korf te raken. Eindstand 21-20. 

Een opsteker voor het eerste van Sparta, vorige week hadden zij een complete offday en verloren daarom kansloos in Zutphen van kampioenskandidaat KVZ. Afgelopen week hebben zij hun rug gerecht en laten zien over veel kwaliteit te beschikken. Hoofdtrainer Coen Hooijer was tevreden na afloop: “Ik heb vechtlust en veerkracht gezien bij mijn ploeg, waar vorige week de kop al snel verkeerd stond, vochten ze deze week 60 minuten lang. Aankomende week wachten belangrijke potjes waar menig punt kan worden gehaald.”

Aanstaande zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor de oranjehemden, Luno uit Linschoten komt op bezoek. Zien wij jullie daar?

advertentie