Eerste klap is een daalder waard voor Sparta Korfbal

Korfbal Deel je nieuws

Sparta Korfbal is de veldcompetitie goed begonnen, in de eerste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen van Regio’72 uit Vaassen. Reden voor blijdschap in het Nijkerkse kamp, mede doordat ook Sparta 2 ruim had gewonnen.

 

Tussen de buien door speelde Sparta 2 een goede wedstrijd, in de tweede helft liepen de Nijkerkers uit naar een ruime overwinning. Daarna was het de beurt aan de hoofdmachten van beide verenigingen. Sparta trad aan in de nieuwe basisopstelling, op twee plekken gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Dit in combinatie met een nieuwe hoofdtrainer gaf positieve energie voor aankomend seizoen. Sparta begon iets wat zenuwachtig aan de wedstrijd, korte aanvallen en slechte schoten zorgde ervoor dat Regio’72 kon bijblijven. Ruststand 10-6.

 

Bij de start van het tweede bedrijf waren de Spartanen niet bij de les, terwijl de gasten uit Vaassen dat wel waren. Zij slopen dichterbij en Sparta werd wakker bij een stand van 14-13, reden voor de Nijkerkers om een stapje bij te zetten en de overwinning naar zich toe te trekken. Kersverse hoofdtrainer Coen Hooijer was na afloop tevreden: “een eerste wedstrijd van een nieuw seizoen is altijd lastig, ik ben trots op de ploeg hoe zij hebben geknokt deze wedstrijd. Van eigen krachten uit gegaan en niet zenuwachtig geworden toen zij dichterbij kwamen.”

 

Volgende week wacht een topper, Sparta mag aantreden in Zutphen tegen de plaatselijke korfbalvereniging KVZ. Ingrediënten genoeg voor een spannende wedstrijd. Na de wedstrijd van de reserves die om 13.55 uur van start gaat, mogen de hoofdmachten om 15.30 uur aantreden. Tot daar!

 

advertentie