Afbeelding
Telstar/Schoonderbeek

Telstar 1 terechte kampioen na overwinning tegen concurrent Hellas ’63 1

4 maart 2024 om 09:45 Korfbal

HOEVELAKEN Vooraf waren de belangen van het duel bekend. Als concurrent Hellas ’63 1 als winnaar van het veld wist te stappen, zouden zij promotie veiligstellen. In de tweede klasse promoveren de eerste twee ploegen. Telstar wist dat het bij een overwinning het kampioenschap zou veiligstellen. Een afgeladen sporthal ‘De Slag’ was om 19.30 uur het decor van deze titanenstrijd.

door Loïs de Korte

Beide ploegen begonnen furieus aan de wedstrijd wat resulteerde in een 3-3 tussenstand na vijf minuten. Hierna volgde een versnelling van de Hoevelakers die het eerste gaatje wisten te slaan naar 5-3. De thuisploeg wist dit gaatje lopende de eerste helft uit te breiden. Na de 6-4 volgde een fase waarin Telstar de bezoekers uit Nunspeet wisten te overklassen. Via vlotte combinaties in de aanval én een strak georganiseerde verdediging, wist Telstar uit te lopen naar een 15-7 ruststand. Een mooi opgebouwde voorsprong die de thuisploeg in de tweede helft niet meer zou mogen weggeven.

OVERWINNING

En dat was het geval ook niet. Ondanks een moeizame start van de tweede helft werd het geen moment spannend meer. Telstar wist pas na tien minuten in de tweede helft weer te scoren en leek het zowel aanvallend als verdedigend een beetje kwijt te zijn. Hellas ’63 ging een iets hoger rendement schieten en de thuisploeg wist er gewoon te weinig tegenover te zetten. Echter was het gat al geslagen en kwam de overwinning nooit meer in het gedrang. De scheidsrechter floot af bij een 22-19 eindstand.

Jammer van de mindere tweede helft, maar wat mag Telstar trots zijn na gisteravond. Tot nog toe is Telstar de enige ploeg in alle tweede klasses die nog geen enkel punt verloor. Het kampioenschap is hierom een mooie en terechte beloning. Dat kampioenschap werd dan ook nog gevierd op het veld na afloop van de wedstrijd en vervolgens in het sportcafé ‘De Slag’.

Zaterdag wacht de laatste thuiswedstrijd van de selectie dit zaalseizoen. Voor S1 is de aanvangstijd wederom 19.30 uur, zij spelen tegen DWS uit Kootwijkerbroek en S2 speelt om 18.15 uur de derby tegen MIA 2. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie