Herenteam BCH Nederlands Kampioen
Herenteam BCH Nederlands Kampioen Casper van de Pol

Heren badmintonners BCH Nederlands Kampioen

3 juli 2023 om 00:27 Badminton Deel je nieuws

HOEVELAKEN Omdat het herenteam van Badmintonclub Hoevelaken in februari kampioen was geworden, mocht het team afgelopen weekend aantreden in Zutphen om de ultieme hoofdprijs van de sport te pakken, het Nederlands Kampioenschap Competitieteams in Mannen klasse Nylon.

Het team, bestaande uit Roy Sloeserwij, Christaan Doornekamp, Erik van der Loo en vaste invaller Rolf Morssinkhof moest uiteindelijk twee wedstrijden winnen om de titel te pakken. Bart Sloeserwij kon er niet bij zijn. Gelukkig hoefde Hoevelaken zijn eerste partij pas om 12.00 uur te spelen, want de avond ervoor werd in sporthal De Slag nog gestreden om de clubkampioenschappen, waarbij bijna alle spelers ook wedstrijden hadden gespeeld.

ENKELPARTIJEN

Roy en Christaan speelden hun eerste enkelpartijen tegen Elst. Waar Roy in twee games (beide 21-19) wist te winnen, moest Christiaan de winst aan Elst laten, hij had geen kans en verloor in twee games (11-21 en 10-21). De laatste enkelpartij werd gespeeld door Rolf en hij won eenvoudig van Davey Heijmen (21-8 en 21-9). Om kans te houden op de nationale titel moest Hoevelaken één van de herendubbels weten te winnen.

Erik en Roy kwamen net te kort tegen de broers Van Erp. De eerste game werd verloren met 21-16 en in de tweede game kwamen tot 19-21. Rolf en Christiaan moest daarom hun partij winnen, maar ook zij verloren de eerste game, maar toonden veerkracht voor de laatste twee games te winnen (17-21, 21-14, 21-17)

DUBBELPARTIJEN

Om 17.00 uur mocht Hoevelaken aantreden tegen BC WIK’80 uit Enschede. Wederom traden Roy, Christaan en Rolf aan voor hun enkelpartijen. Waar Roy nu eenvoudig wist te winnen, moest Rolf de winst laten aan WIK’80. Christiaan bracht de tussenstand op 2-1 door een zwaarbevochten winstpartij in drie games. Wederom moest éé van de twee dubbelpartijen gewonnen worden de algehele wedstrijd te winnen, maar met het verschil dat nu het NK op het spel stond. 

Beide dubbelpartijen waren spannend tot het einde. Erik en Roy verloren de eerste game in verlenging met 20-22 maar winsten de tweede game nipt te winnen, 21-19. De beslissende derde werd uiteindelijk een prooi voor Hoevelaken. Erik en Roy wonnen deze met 21-13 en stelden daarmee het Nederlands Kampioenschap veilig. De winst werd gevierd met een bulderende juich door Erik. Op de andere baan vochten Christiaan en Rolf voor de winst, maar helaas verloren zij de derde game met 15-21. Uiteindelijk had dit verlies geen effect op de eindwinst.

Uit handen van John Appels werden de trofee en medailles uitgereikt. Deze titel is de kroon op het seizoen van de herenteam en was tevens de laatste badmintonactie van het seizoen. De heren kunnen nu genieten van een welverdiende (badminton)vakantie.

Team BCH viert de verwinning
Christiaan en Rolf in actie tijdesn het NK
Rolf en Christiaan in actie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie