Afbeelding
Arjen Gerritsma

Twee nieuwe Nijkerkse rondjes: AVN lanceert looproutes

14 juli 2021 om 08:50 Atletiek

NIJKERK Atletiek Vereniging Nijkerk heeft dinsdagavond de Nijkerkse rondjes gelanceerd. Hardlopers kunnen zo gebruik maken van twee permanent gemarkeerde looproutes.

Beide routes starten vanaf het AVN-gebouw aan het Hassemanpad. Er is een Nijkerks rondje Kokkeveld van 5 kilometer en een Nijkerks rondje Kruishaar van 10 kilometer. Het informatiepaneel met de routes voor het clubhuis werd dinsdag onthuld door wethouder Nadya Aboyaakoub.

Volgens de AVN zijn de routes om meerdere redenen uitgezet. ,,Allereerst om de sportbeoefening voor iedereen in Nijkerk en daarbuiten te stimuleren. Daarnaast willen we met de routes zoveel mogelijk mensen actief laten genieten van het mooie Nijkerkse buitengebied. En tot slot is het leuk om sporters uit te dagen tot prestaties, al dan niet met tijdregistratie via de Strava-segmenten van de Nijkerkse rondjes.”

De rondjes zijn tot stand gekomen met een bijdrage vanuit een stimuleringsregeling van de gemeente Nijkerk en met medewerking van de gemeente Putten omdat het rondje Kruishaar Puttens grensgebied passeert.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie