Afbeelding
Aalt Guliker

Vernieuwde accommodatie Atletiekvereniging Nijkerk geopend

19 september 2020 om 00:19 Atletiek

NIJKERK Met een vlammend startschot zorgde wethouder Aboyaakoub-Akkouh vrijdagavond voor de officiële opening van de vernieuwde accommodatie van de Atletiek vereniging Nijkerk. Niet alleen de atletiek faciliteiten zijn nu volledig wedstrijdwaardig, maar met een compleet vernieuwd terras is tevens de verbinding gelegd met het clubhuis.

Na een korte terugblik van voorzitter Eric Kuyer van de AVN op de Corona-perikelen, sprak hij zijn vreugde uit over het geweldige resultaat. Door een intense samenwerking tussen de diverse betrokken partijen en de medewerking van de gemeente Nijkerk is het resultaat verbluffend mooi. De betrokkenen werden bedankt met een speciaal dankwoord voor de leden van de werkgroepen ‘Baan en faciliteiten’ en ‘Rondom het clubhuis’.

De wethouder was wel weer eens aan een feestje toe in deze periode dat er veel festiviteiten worden afgelast. ,,Wauw, wat is het mooi geworden,” opende zij. Verder richtte ze zich tot de (jonge) atleten en hoopte ze dat ze veel plezier blijven beleven op de mooie accommodatie. Ze roemde daarnaast de zelfwerkzaamheid binnen de vereniging.

STARTSCHOT De officiële opening begon met het startschot van de wethouder, waarna jeugdige atleten een hardloop estafette aflegden. Bij elke wissel volgde een demonstratie van een onderdeel van atletiek. Van het hardlopen naar de mat voor het hoogspringen om hardlopend weer verder te gaan naar het kogelstoten. Daarna liep de volgende hardloper naar de baan voor het verspringen. De laatste estafetteloper eindigde bij de kooi voor het discuswerpen, waar wethouder Aboyaakoub-Akkouh samen met andere jeugdatleten het net hees tot grote hoogte. De AVN beschikt daarmee officieel over een accommodatie die aan alle wedstrijd- en veiligheidseisen van de KNAU voldoet. ,,Een sportaccommodatie om trots op te zijn met een geweldig mooi nieuw terras voor de verbinding tussen de sport en het clubhuis,” zoals voorzitter Kuyer het graag ziet voor zijn vereniging. 

TRAINERS GEZOCHT Als afsluiting deed de voorzitter de oproep aan de aanwezigen en andere geïnteresseerden om te helpen bij de groei van het aantal jeugdleden. ,,Ons groeiende aantal jeugdleden vraagt om meer trainers. Dus als je iets wil doen voor onze vereniging, meld je dan, want we kunnen alle hulp gebruiken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie