Linda van Plaggenhoef (links) en Dyana den Ouden liepen vanochtend de alternatieve Halve van Nijkerk.
Linda van Plaggenhoef (links) en Dyana den Ouden liepen vanochtend de alternatieve Halve van Nijkerk. Rob van Plaggenhoef

Feestelijk onthaal na alternatieve Halve van Nijkerk

18 april 2020 om 13:07 Atletiek

NIJKERK Op de dag dat de Halve van Nijkerk op het menu stond hebben de Nijkerkse hardloopsters Dyana den Ouden en Linda van Plaggenhoef de 'wedstrijd' alsnog gelopen. Vanochtend legden de dames de klassieke afstand over 21,1 kilometer af. Op de denkbeeldige finish aan de Van Oldenbarneveltstraat werd het duo opgewacht door familie, vrienden en buren. De bloemen, ballonnen, slingers en champagne maakten het feestje compleet.

,,Het is eigenlijk een uit de hand gelopen ludieke actie,'' zegt Dyana den Ouden (50). De hardloopster fungeerde als 'haas' voor Linda van Plaggenhoef (40). ,,Linda zou haar debuut maken in de Halve van Nijkerk. Vanaf oktober hebben we samen toegewerkt naar de eerste halve marathon voor haar.'' De afgelasting van het atletiekspektakel weerhield het duo er niet van om hun 'ideaal te verwezenlijken'. ,,We hebben een parcours gelopen dat voor een deel over het traject van vorig jaar ging en een deel afweek. We wilden bijvoorbeeld langs het huis van onze ouders of familieleden lopen. De route had ik al een keer gelopen en de afstand was exact 21 kilometer en 100 meter.''
De dames voltooiden de alternatieve Halve van Nijkerk in 2 uur en 19 minuten. ,,Een prima resultaat voor een eerste optreden,'' zo concludeerde het duo na afloop.
De hardloopsters zijn beiden lid van sportclub Beat your Barriers in Nijkerk. Dyana den Ouden is daarnaast ook actief bij hardloopvereniging 2Bfit in Nijkerk. Het debuut van Linda van Plaggenhoef op 'de halve' krijgt volgens de dames een ambitieus vervolg. ,,We hebben direct afgesproken dat we ons vanaf nu gaan richten op de hele marathon. Dat wordt een project voor de komende twee jaar. Maar ik verwacht dat we dat ook samen gaan redden,'' aldus Dyana den Ouden.

        

De dames in actie in het buitengebied van Nijkerk.
Linda van Plaggenhoef (links) en Dyana den Ouden werden feestelijk onthaald.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie