Anton en Joey voor de start
Anton en Joey voor de start Han van Nieuwenhuizen

Prachtig debuut Joey van de Beek op hele triathlon

16 september 2019 om 19:37 Atletiek Deel je nieuws

Jaarlijks wordt "de hele" gehouden in en rond Almere, met dit jaar een groot aantal deelnemers uit heel Europa, immers het was het Europees kampioenschap. Onder de deelnemers twee atleten van de van AVN uit Nijkerk, te weten Joey van de Beek en Anton Pluim. Beide atleten hadden uitstekend getraind en uitgezien naar zaterdag 14 september, hun debuut op de hele triathlon. Dan zou het gaan gebeuren. En het gebeurde ook, maar heel anders dan zij zelf hadden voorgesteld!
Joey van de Beek overtrof zijn eigen verwachtingen ruimschoots. De omstandigheden leken ideaal, weinig wind en dat is bij het zwemmen en fietsen wel prettig. Joey startte dan ook in een geheel glad Weerwater met de andere EK-gangers en legde de 3,8 km af in 1 uur en 15 minuten, zwemmen is niet zijn beste onderdeel, maar deze ging erg goed. Snel onder luide aanmoedigingen van clubgenoten begonnen aan de twee rondes fietsen door de polder, samen goed voor 180 km. Daar liet hij zien een goede fietser te zijn, 5 uur en 2 min, goed voor een gemiddelde van 36 km per uur. Tijdens de marathon werd het al wat warmer, maar Joey leek daar niet om te malen, met een prachtig en constant tempo liep hij de zes rondes van 7 km in een 3 uur 19 min. In het stadion werd hij door clubgenoten binnen gehaald en in een totaaltijd van 9 uur, 43 minuten en 37 seconden. Een prachtig debuut.
Ook Anton was goed getraind aan deze wedstrijd begonnen en had het volste vertrouwen dit tot een goed einde te kunnen brengen. Anton startte in de serie van het NK en zwom de 3,8 km in 1 uur 18. Op de app waarmee de atleten gevolgd konden worden verdween Anton na 15 km helaas van de radar, dit vanwege een gebroken spaak die hem het fietsen verder helaas onmogelijk maakte. Anton is teruggegaan naar het Stadion. Buiten mededinging heeft hij de marathon toch nog gelopen, knap gedaan. Heel jammer dat het niet gelukt is dit jaar in Almere, botte pech, maar volgend jaar gaat er vast een tweede poging gedaan worden.

Op de eveneens die dag gehouden halve triathlon was onze plaatsgenoot Ben de Ruiter ook actief, hij zwom, fietste en liep naar een prachtige tijd van 4 uur 57 minuten en 17 seconden. Opvallend was daar de goede zwemprestatie, daar is hij erg op vooruit gegaan middels heel gerichte training. Het goede fietsen van Ben was al bekend, maar hier liet hij dat nogmaals zien met een gemiddelde van 35 km per uur over de 90 km.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie